У рубриці «Сезонне меню» The Village Україна робить огляди нових пропозицій у ресторанах міста. Цього разу розповідаємо про оновлене меню бренда японських ресторанів Танукі.

Ресторан

Tanuki

вулиця Златоустівська 44/22

Години роботи

Щодня з 10:00 до 23:00

Інстаграм

Середній чек на гостя – 380 гривень

Танукі – бренд японських ресторанів, що осучаснює традиції східної кухні. Його особливістю є велике авторське меню з понад 200 позиціями паназійської кухні, яке регулярно оновлюється. У липні ресторан презентував оновлене меню, в якому концептуальний бренд-шеф мережі представив новий погляд на паназійську кухню.

Атмосфера й інтер’єр закладу

Інтер’єр ресторану виконаний з елементами традиційного японського стилю. Дизайнери орієнтувалися на класичні азійські інтер’єри, але в сучасній інтерпретації.

Стіни з ієрогліфами, стилізовані панно та великі столи вони поєднали з природними матеріалами: каменем і деревом.

Танукі пропонує страви за демократичними цінами. Тут можна зустріти й родини з дітьми, бабусями й дідусями, які святкують особливі події, і студентів, що вирішили поласувати ролами після університету.

Про шефа

Концептуальний бренд-шеф Олег Чакрян має великий досвід роботи з паназійською кухнею. Він устиг попрацювати кухарем-заготівельником у великій мережі суші ресторанів, а через декілька років став заступником бренд-шефа. У 2017 році Олег розпочав роботу на позиції бренд-шефа ресторанів Танукі, а з 2018 року є концептуальним бренд-шефом.

Олег Чакрян

концептуальний бренд-шеф Танукі

Яка концепція оновленого меню від бренд-шефа?

Оновлене меню від Танукі – це новий погляд на паназійську кухню. В його основі лежить концепція casual dining – формату, що поєднав у собі fast casual і fine dining. Тобто цінова політика ресторанів є демократичною й доступною широкому загалу, а ось дизайн інтер’єру й оформлення страв відповідає преміумсегменту.

Ми приділили багато уваги концепції здорового способу життя. Нові позиції в меню стали ще більш збалансованими та при цьому зберегли легкість. Нам вдалося підтримати витонченість і вишуканість східної кухні, зберігши естетику подачі. Такий підхід перетворить обід на справжню медитацію.

Ідея нового меню перегукується з концепцією дзен-саду, коли навіть у шумному місті можна знайти тихий куточок і провести час із собою. За задумом шефа, такий обід стає медитацією та наповнює гостей ресторанів енергією.

Які три страви варто спробувати насамперед?

Акіра з морським гребінцем і червоною ікрою

190 гривень

Акіра – це класичний мікс солодкуватого морського гребінця, солоної червоної ікри та хрусткої текстури моркви пай. Авокадо та соус унагі-спайс пов’язують усі ці інгредієнти в єдину страву.

Рол Наокі

180 гривень

Рол Наокі має рідкісне незвичайне поєднання лосося та мигдалю. На перший погляд, воно здається незвичним, але може стати улюбленим.

Коржик Роті з пастрамою/креветками

195/180 гривень

Індійський коржик Роті нагадує всім знайому піцу. Ми готуємо його у двох варіантах – із пастрамою та креветками.

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ