The Village Україна розповідає, які нові бари, ресторани та кав’ярні кияни зможуть відвідати цієї весни.

 Smørrebrød. Ресторан скандинавської кухні

Концепція

Сморреброд – традиційна страва данської кухні, основу якої складає пшеничний хліб зі злаками, а начинка може різнитися від морепродуктів до сиру. У новому закладі скандинавської кухні Smørrebrød акцентуватимуть увагу на гастрономічному поєднанні їжі та алкоголю. Сморреброд можна буде спробувати як з кроповою настоянкою, так і з келихом шампанського.

ВІДКРИТТЯ: квітень

ДЕ: вулиця Городецького, 4

РЕЖИМ РОБОТИ:08:00-23:00

Меню

Сморреброди – головна страва закладу. Їх обіцяють подавати 13-15 видів. Сніданки можна буде замовляти весь день. З напоїв – коктейлі, вино, крафтове пиво та наливки. Діятиме take-away на 2-6 сомерребродів, каву, чай, коктейлі та настоянки у спеціальній тарі. Всі настоянки та наливки готуватимуть з локальних продуктів, коктейлі – з преміксів. Цінова категорія – середня та середня плюс.

Інтер’єр

Нордичний стиль, багато натурального дерева, каміння, металу. Присутні елементи українського декору: мазанка на стінах, плетені сидіння та оздоблена плетінням люстра.

 Ватра. Стейк-хауз Дмитра Борисова

Концепція

Український стейк-хауз від Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова. «Ватра» втілює ідею про загублене серед лісів та гір місце, де досі вірять в духів та збираються біля вогнища для великої трапези.

ВІДКРИТТЯ: квітень 2017

ДЕ: вулиця Городецького, 4б

Меню

У «Ватрі» зберігатимуть традиційні українські підходи до роботи з м’ясом – смаження, запікання, в’ялення, копчення. Готуватимуть класичні та альтернативні стейки з української витриманої яловичини, робитимуть ковбаси власного виробництва та додаватимуть до м’ясних страв гірські трави та спеції. В закладі буде «сирна кімната» та «винні кімнати».

Інтер’єр

Карпатський варіант Twin Peaks – з дизайном від Bob Basset, власною «червоною кімнатою» та велетнем, що грає блюз.

 Regenschirm. Повернення бару на Подолі

Концепція

Regenschirm – відроджений бар Parasolka, який у вересні 2016 без попереджень знесла міська влада. Заклад відбудували за новою адресою та переклали назву на німецьку. Ідея залишається незмінною – приносити радість всім гостям. Їжа, музика, коктейлі та найцінніше – спілкування. Будуть класичні формати вечірок у п’ятницю та суботу, стиль музики: хаус, диско, фанк.

ВІДКРИТТЯ: квітень

ДЕ: історична частина Подолу

Режим роботи: 10:00-06:00

Бар

Smoked Mezcal Negroni – інтерпретація рецепту негроні, де кампарі настоюється на какао-бобах, з додаванням мескалю (мексиканський алкоголь з соку агави) та шоколадного біттера. Cucumber Sorrel Sour – коктейль на основі горілки, до складу якого також входить  щавель, огірок та мескаль. Щавель додає напою пікантну кислинку, а мескаль – димний аромат.

Кухня

Шварцролл – аналог всім знайомої шаверми з більш різноманітним наповненням та мінімалістичною подачею; клабсендвіч – культовий багаторівневий бутерброд з гармонічними доповненнями.

Інтер’єр

Імітація нічного Києва та вуличного життя. Бар буде двох’ярусним, перший поверх – зона вечірок, другий – гастрономічна зона з посадкою.

 Make My Cake. Одеська кондитерська

Концепція

Одеський бренд солодощів Make My Cake відкриває кондитерський магазин у Києві. У магазині можна буде випити каву з десертами. 50% працівників майбутнього закладу – одесити.

ВІДКРИТТЯ: 10-15 квітня

ДЕ: вулиця Мечникова, 7

Режим роботи: 9:00-20:00

Меню та асортимент

Макарони з мигдалевого борошна – візитівка кондитерської Make My Cake, їх тут 17 смаків. Наприклад, шовковиця-маскарпоне, грейпфрут-чорний перець, сицилійський апельсин з насінням ванілі та просекко. Ціновий діапазон макаронів: 24-35 грн. У магазині також можна буде купити свіжообсмажену каву від Фунт Кави, солону карамель у банках, упаковану гранолу та мигдалеве борошно. На десерт подаватимуть брауні, моркв’яний торт, оливково-кумкватовий бісквіт та бісквіт-маскарпоне.

Інтер’єр

Білі стіни, багато рослин. У магазині буде два зали, в одному з яких розмістять 12 компактних місць для посадки. Кілька столиків поставлять біля входу в магазин.

 Varvar Bar. Бар з крафтовим пивом VARVAR

Концепція

Василь Микулин разом із командою компанії BeerCraft відкриває фірмовий бар пивоварні VARVAR. У Києві вже є два пивних заклади Василя Микулина: Lisopylka та Syndicate beer & grill.

Меню та бар

У закладі буде представлена вся лінійка крафтового пива VARVAR, постійні та експериментальні сорти. Ціновий діапазон пива: 28-35 грн за 0,3, 38-50 грн за 0,5. Крім пива, з алкогольних напоїв наливатимуть віскі. Меню страв знаходиться на стадії розробки.

ВІДКРИТТЯ: до кінця квітня

ДЕ: вулиця Петлюри 16/108 (вхід з вулиці Саксаганського)

Режим роботи: будні 12:00-23:00, пт-сб 12:00-00:00

Інтер’єр

Бар поділять на два зали, по 120 та 80 м2.

 Пян-се bar. Корейський бар з азійською кухнею

Концепція

Натхненником та співзасновником бару став ветеран АТО Ілля Богданов.

Ілля Богданов

Я виріс на китайській та корейській кухні. Паровий корейський пиріжок Пян-се – це мій рідний стрітфуд. Спершу я думав, що буду ліпити їх самостійно і продавати на вулиці або в орендованому кіоску. Потім познайомився з Валерієм Марченком і завдяки його духу ресторанного авантюризму, ми вирішили відкривати повноцінний ветеранський бар у затишному подільському дворику

ВІДКРИТТЯ: квітень 2017

ДЕ: вулиця Нижній вал, 33б

Режим роботи: 09:00-00:00

Меню та бар

Основна страва – національний корейський пиріжок Пян-се, який можна буде замовити з різними начинками: телятина, курка, креветки, овочі. З перших страв – суп Фо, суп кімчі, рамен. На гарнір заклад пропонуватиме пан-азійський рис та лапшу фунчоза. З напоїв – соджу, саке, рисові та сливові вина, будуть також класичні коктейлі в азійському стилі. Меню оновлюватимуть раз на два місяці.

Інтер’єр

Open-space з акцентом на барну стійку. Зараз у приміщенні закладу триває ремонт, який допомагають робити підписники сторінки бару на Facebook.

 Argentina Grill. Ресторан аргентинської кухні

Концепція

Ресторатори Павло Мороз та Жорж Піонов відкривають третій Argentina Grill на Подолі. Цей заклад щорічно входить в десятку кращих м’ясних ресторанів за версією національної премії «Соль». Сучасна аргентинська кулінарія - це поєднання традиційної італійської та іспанської кухні.

ВІДКРИТТЯ: кінець квітня 2017

ДЕ: вулиця Сагайдачного, 27

Режим роботи: 08:00-00:00

Меню

Спеціалізація кухні – приготування страв на вугіллі. В Аргентині існує цілий культ іжі Asado, коли кухарі-асадори готуються м’ясо, морепродукти та овочі на справжньому аргнетинському грилі Parilla. Середній чек: 350-400 грн.

Інтер’єр

Приміщення  нового Argentina Grill знаходиться в історичній будівлі, де облаштують основну залу. У закладі планується встановлення контактного бару довжиною 9 метрів та розбудова всесезонної тераси.

 Fabius. Ресторанний комплекс преміум-класу

Територія

Fabius складається з двоповерхової будівлі ресторану, дитячого будиночка, літніх басейнів, відкритих терас та грального майданчика для дітей. На першому поверсі ресторану розташований основний зал з посадкою 250 людей і панорамна тераса ще на 250 місць з видом на шоу-кухню та сосновий ліс з ландшафтом. Основний акцент в інтер’єрі – натуральне дерево та метал.

ВІДКРИТТЯ: квітень-травень 2017

ДЕ: Столичне шосе, 70

Концепція

Власники мали на меті створити заклад, в якому кожен членродини відчуватиме себе максимально комфортно. Заклад пропонує проведення корпоративних подій, весіль, конференцій, презентацій. Цінова категорія: вище середньої.

Меню

Авторська кухня з італійськими відтінками. На території Fabius є власна сироварня, пекарня та еко-теплиці, готують домашню пасту.


 De Bosch. Бар-втілення картини Босха

Концепція

Бар співвласника Pink Freud KYIV Iдана Фаччіа. De Bosch втілює ідею триптиху «Сад земних насолод» Ієроніма Босха – містичного художника епохи Відродження. Тут ідеали минулого поступаються місцем бажанню жити із жагою до усього забороненого. У барі De Bosch обіцяють панування «культури Нового коктейльного часу в Києві».

ВІДКРИТТЯ: до 15 квітня

ДЕ: вулиця Шота Руставелі, 12
Режим роботи: 18:00 – 03:00

Меню

Меню поділили на три частини: Рай, Пекло та Земля. Зі страв обіцяють карпачо із лосося, жульєн модерн, вітело тонато, салат з трюфелями та редисом, рибай із соусом кафе де парі та овочами су-від.

Карта авторських коктейлів ділиться на категорії семи смертних гріхів, де кожна категорія – це одна система координат смаку коктейля. Середній чек – 350 грн.

Інтер’єр

De Bosch розмістили у підвальному приміщенні, розділеному на три частини за аналогією картини «Сад земних насолод». Перша зала уособлює Рай – світлу ідилію, де стіни прикрашені розписами на любовну тематику. Тут встановили барну стійку.

Друга зала символізує ліву частину картини Босха – останні три дні створення світу, який наповнився міфічними тваринами.

Третя зала символізує праву частину картини Босха – «Музичне пекло», тут буде кімната для куріння.

Якщо ви хочете повідомити редакцію про відкриття нових закладів навесні, влітку, восени чи навіть взимку – пишіть на [email protected]