Ресторан «Інші» відкрили на Соборній площі в центрі Львова. Це другий ресторан шеф-кухаря Євгена Клопотенка та співзасновниці компанії «Нова пошта» Інни Поперешнюк після київського закладу «100 років тому вперед».

«Інші» – це наш соціальний внесок у ці тяжкі воєнні часи. Завдяки відкриттю закладу ми створили 15 нових робочих місць для львів’ян і тих, хто через війну був змушений переїхати до Львова. Крім того, ресторан забезпечує харчуванням тих, хто з тих чи інших причин не має змоги заплатити», – розповідає Клопотенко.

Шеф-кухар і телеведучий описує формат як «напевно, бістро». Поки в «Інші» є два меню: основне і безкоштовне меню №2: «Його можуть попросити всі, хто не має змоги заплатити. До нього входить основна страва, салат та горнятко кави».

Основне меню змінюють щодня, незмінною позицією в ньому залишається борщ. «Ми дуже вдячні Львову та львів’янам за теплий та гостинний прийом. Наше меню буде посвятою цьому місту і цим людям, тому воно буде постійно змінюватися разом із тим, як ми будемо пізнавати місто Лева, – каже Клопотенко. – Наприклад, пропонуємо галушки, дніпровську юшку, салат з топінамбура та сирник. А вчора, наприклад, прийшли гості та попросили деруни – ми зробили й поставили їх у меню. У планах піца-паляниця та бургер-пампушка».

Співзасновники додають, що не позиціонують заклад як тимчасовий: у команді Клопотенка розповідають The Village Україна, що ресторан у Львові планували протягом тривалого часу до війни. 

Раніше в цьому приміщенні на Соборній площі працював заклад «На Соборній».


Євген Клопотенко та Інна Поперешнюк

Клопотенко та Поперешнюк відкрили ресторан української кухні «100 років тому вперед» у березні 2019 року. Зараз заклад годує військових та представників територіальної оборони, готуючи 1500 порцій на день, додають співзасновники.

Раніше The Village Україна записував велике інтерв'ю з Євгеном Клопотенком.


Коли

10:00-20:30

Де

м. Львів, площа Соборна, 2–А




 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: «Інші»