Osnovy Store від видавництва Osnovy відкрили на вулиці Липинського неподалік Золотих воріт.

На 45 м² помістили винний бар, кав’ярню з компактним меню закусок і книгарню. Вхід шукайте у дворі.

 Osnovy Store

Де: місто Київ, вулиця Липинського, 4–Б (вхід із двору)

Instagram

Коли: 08:30–22:00 (будні), 09:30–22:00 (вихідні)

«Я 12 років займаюся «Основами» й увесь цей час мрію про простір, де можна купувати наші книжки та класно проводити час, кайфувати. Живе динамічне місце, сповнене щасливих класних людей, – розповідає Дана Павличко, директорка видавництва Osnovy. – Ми не книгарня-кав’ярня, ми сексі-простір, куди ти можеш зайти по наші безумні книжки (так, вони безумні), покайфувати з чашкою кавою чи випити з подружками кілька келихів просеко. Ось це ми».

«Гостем може бути як іноземець, який просто забіг купити книгу та заодно випити кави; чи хтось, кому треба провести зустріч у позитивній і трішки робочій атмосфері; чи хтось, хто хоче влаштувати препаті – випити кілька бокалів вина, а потім поїхати в Closer. Це наша аудиторія, яка хоче місце, де є правильний дух, правильна атмосфера».

Організацією простору займався Володимир Вештак архітектор, дизайнер інтер’єрів і власник меблевої студії. Всередині лаконічні меблі, дерев’яний бар і дерев’яний паркет.

«Ми хотіли, щоб простір був одою модерністській естетиці. Щоб було справді мінімалістично. Це підхід до простору, де всього є менше, і це є краще», – каже Дана.

Сомельє Петро Захаров зібрав для Osnovy Store лаконічну винну карту: в ній є як традиційні вина, так і біодинамічні й органічні позиції. За словами власників, вони хочуть «давати людям класні вина за демократичними цінами та розповідати щось нове». Винну карту постійно освіжатимуть.

У меню – сендвічі, сири, м’ясо та закуски до вина. З випічки є, наприклад, даніші, круасани, брауні, чизкейки та банановий хліб.

Стіни Osnovy Store у дні після відкриття порожні. Щомісяця на них змінюватимуть експозиції, прив’язані до книжок. Першою запускають грудневу виставку з Поліною Дорошенко, яка ілюструвала дитячу книгу «У пошуках сонячних днів».

Обіцяють також івенти, автограф-сесії, спеціальні акції для книжок (коли книжки продаватимуться ексклюзивно в книгарні). «Завдання – щоб було весело, класно та динамічно».

З меню:

Масляний круасан – 45 грн

Даніш з абрикосом – 75 грн

Плетінка з корицею – 55 грн

Морквяний пиріг – 95 грн

Хліб із маслом – 39 грн

Сендвіч із м’ясом – 140 грн

Українська бурата – 180 грн

Артишоки-гриль – 60 грн

Фото: Настя Шумілова для The Village Україна