Gamondi Cocktail Bar – це новий заклад на Малій Житомирській із коктейлями та вечірками. Офіційне відкриття відбудеться в кінці листопада.

Фото: Євген Карєв для The Village Україна

Концепція

Gamondi Cocktail Bar – це фірмовий бар від італійського виробника міцних напоїв Gamondi. «95% нашої продукції виготовляють на одному заводі Toso в П’ємонті, це основа для коктейльної карти в італійському стилі», – коментує Євген Соколов, який запустив заклад разом з Олександром Сапігою (Doska Bar) і власниками заводу Toso.

Бренд-амбасадор Gamondi та чемпіон світу з флейрингу Соколов розповідає, що Gamondi Cocktail Bar позиціюють як вітрину для продукції бренда на ринку України. «Ми хочемо показати весь асортимент Toso від міцних напоїв до вермутів і бітерів, і найкраща для цього можливість – це власний бар», – каже співзасновник Соколов. Додає, що компанія відповідає за власний імпорт продукції та її дистрибуцію для сфери гостинності. Окрім того, Gamondi Cocktail Bar надають послуги коктейльного кейтерингу.

 Gamondi Cocktail Bar

Де: місто Київ, вулиця Мала Житомирська, 8

Коли: 19:00–02:00 (четвер), 19:00–03:00 (п’ятниця та субота), 19:00–02:00 (неділя)

Телефон: 067 295 6150

Instagram

Відкриття закладу в тестовому режимі відбулося у вересні під час барного шоу Barometer, у жовтні бар відкрили в режимі з четверга до неділі. У п’ятницю та суботу запрошують на діджей-сети в стилі фанк, а також виступи наживо. Наразі приміщення допрацьовують, відкриття з розширеною коктейльною картою планують на кінець листопада. Тоді ж планують почати відчиняти двері з 14:00 і запустити кухню й обіднє меню.

Локація

Gamondi Cocktail Bar відкрили на вулиці Малій Житомирській неподалік від майдану Незалежності. Приміщення на першому поверсі на 75 м² до цього використовували як комерційну нерухомість: тут були сироварня, турагенція та юридична практика.

Основною частиною інтер’єру зробили подовгу бетонну стійку, яку на місці відлили з бетону. Стійку завважки 6,5 тонн підготували за макетом Олександра Підгорного, за виготовлення відповідала компанія Gorgona. За стійкою передбачили дві робочі станції для барменів, а також діджей-плейс.

«Спочатку ми планували світлий танцювальний бар, але за першим досвідом побачили, що люди хочуть темніше. І хочуть залишатися надовго, проводити тут увесь вечір, а не заходити на кілька коктейлів», – розповідає Соколов. За першими підсумками роботи в тестовому режимі готують перепланування посадкових місць у залі: зокрема, встановлять острів у центрі зали. Загалом простір вміщає водночас 55–60 людей.

Для оздоблення простору обрали стиль попарт: акценти на стінах розставили завдяки класичним картинам, які розмалювали яскравими фарбами. Наприклад, обігрують «Джоконду» та «Дівчину з перлинною сережкою». На одній із картин герою підмалювали тату на обличчі з написом Doska Bar. За виконання відповідала художниця Сандра Самбо та художник Андрій Стельмашенко, за концепцію – Олександр Сапіга.

Кухня

«Наша головна мета – розкрити весь спектр напоїв Toso», – розповідає співзасновник Євген Соколов. До запуску в грудні бар готує коктейльну карту на 80–110 коктейлів, оформити їх планують у вигляді глянцевого журналу з презентаціями кожного напою та коктейлю. Наразі в Gamondi Cocktail Bar пропонують шість авторських коктейлів і набір класичних італійських, які можна замовити через Telegram-бот за QR-кодом.

За коктейльну карту відповідає бар-менеджер Микола Прибула, який раніше працював у ресторані «Ресторація Бачевських» у Львові та був бар-менеджером закладу «Цукерня Потоцьких» у Хмельницькому, а також Ілона Нікітюк, яка раніше працювала в хмельницькому закладі «Цукерня Потоцьких». «Поки ми готуємо велику коктейльну карту, намагаємося щотижня змінювати позиції відповідно до побажань гостей», – каже Нікітюк. Серед іншого використовують коктейлі, які здобули перемогу в конкурсі барменів Gamondi Cocktail Cup: «Ми обрали шість коктейлів, які вийшли в фінал, трохи їх модифікували».

Strawberry Aperitivo Sour (180 грн)
Ілона Нікітюк
Amaro Julep (180 грн)

Серед коктейлів радять фірмовий Strawberry Aperitivo Sour – кисло-солодкий напій готують із додаванням полуниці й тертого шоколаду. «Це легкий солодкий коктейль, ми називаємо його десертним», – каже бартендерка Нікітюк. Ще одна рекомендація – Amaro Julep на основі Amaro від Gamondi, який прикрашають ожиною, листком бамбука та м’ятою: «Трав’янистий, із кордіалом апельсин-м’ята та полуничним пюре». Усі фірмові коктейлі в карті віддають за єдиною ціною – 180 гривень.

Також готують класичні італійські коктейлі на зразок Negroni, Negroni Sbagliato та Americano по 160 гривень. Замість Aperol Spritz готують Aperitivo Spritz на власному продукті. Окрім того, змішують Garibaldi, додаючи піну зі смородини для текстури.

З огляду на особливості портфоліо Gamondi у закладі не готують напої на основі віскі та мескалю. Утім, як окремі напої пропонують амаро від Toso, а також лімончело й чотири різновиди ігристого.

У Gamondi Cocktail Bar готують запуск кухні та меню, також до наступного сезону хочуть запустити власне виробництво морозива.