Колаборація коктейльного бару «БарменДиктат» і Khu Yum – це новий формат на терасі торговельного й бізнес-центру Silver Breeze на Березняках, який замінив заклад Solod. Відкриття в тестовому режимі відбулося 8 травня.

Концепція

Новий сезонний заклад на даху комплексу Silver Breeze – це співпраця коктейльного бару «БарменДиктат» і мережі кафе з азійськими стравами Khu Yum. На терасі пропонують фірмові коктейлі від команди «БарменДиктат» і локшину й супи від Khu Yum. Визначають формат як: «Смак справжньої Азії та бар номер один в Україні».

«Ми вирішили об’єднати зусилля та запропонувати формат, де кожен гість міг би знайти щось для себе. Від нас це коктейлі, від хлопців із Khu Yum – страви», – розповідає шеф-бармен закладу Тарас Бліндер. Бартендер, який раніше працював у «БарменДиктаті», додає: «Хотілося зробити все гармонійно. Я ознайомився з асортиментом кухні, щоби зрозуміти, з якими інгредієнтами працюють хлопці. Намагався адаптувати коктейльну карту, аби наші інгредієнти добре поєднувалися».

Як приклад наводить використання на кухні та в барі манго, а також коктейль на основі текіли з лікером перцю й варіацію Dry Martini з джином, настояним на кунжуті.

«БарменДиктат» і Khu Yum

Де: місто Київ, ТЦ Silver Breeze, проспект Тичини, 1–В

Коли: 12:00–23:00

Телефон: 067 155 7744

Instagram

«Ми орієнтуємося на публіку, яка буде їхати до нас із правого берега. У нас трохи вищі ціни, ніж у закладів на лівому березі. Але раді постійним гостям закладу, які продовжують до нас ходити», – каже Бліндер.

Локація

Літній майданчик працює на даху ТЦ Silver Breeze, потрапити на терасу можна з третього поверху комплексу, вхід розташований із боку Дніпровської набережної. На майданчику просто неба близько 170 посадкових місць, він поєднує новий контактний бар від «БарменДиктат», зону із сервісним баром під накриттям і відкритий простір із краєвидом на Дніпро і міст Патона.

Зону з баром на 16 посадкових місць облаштувала команда «БарменДиктат», на майданчику він замінив кухню. «Для нас було важливо, аби був прямий контакт із гостями. Це концепція «БарменДиктат»: ми завжди робимо так, аби гість міг зайняти місце за стійкою», – пояснює Тарас Бліндер.

Шеф-бармен додає, що простір ще перебуває в тестовому режимі: зокрема планують оновити столи та планування. Додає, що на вихідних планують проводити вечірки з діджеями («Але з повагою до сусідів за ТЦ і ЖК поряд»), а четвергами хочуть залучати бартендерів «БарменДиктату» з фірмовими коктейлями.

Комбінований формат замінив на майданчику із краєвидом на Дніпро заклад Solod, який відкрили у 2015 році, а у 2019 році перезапускали як Solod Levantine Grill із середземноморськими стравами. До осіннього сезону нова команда планує перезапустити і приміщення Solod на першому поверсі Silver Breeze.

Кухня та бар

За страви в закладі відповідає команда Khu Yum, яка починала як резидент Ulichnaya Eda, а тепер розвиває заклади на Позняках, у ТРЦ Dream Town і фудзоні «Бухта Food Station». У меню – страви країн Азії від в’єтнамських фо бо та немів до тайських том-яму і пад тай та японських і каліфорнійських ролів.

Hypno Sour (220 грн)
Шеф-бармен Тарас Бліндер
Tropical Touch (220 грн)

Зокрема, у меню смажений рис (150–215 грн) із куркою, яловичиною, креветками, морепродуктами й овочами, локшина пад тай (165–225 грн) і «скляна локшина» фунчоза (165–225 грн), спрінг-роли (125–190 грн) і супи (195–255 грн). Наприклад, готують сінгапурську лаксу (215–245 грн) і том-кха (215–245 грн). Також у меню булочки бань бао (95 грн) і чизкейк із манго (105 грн).

У коктейльній карті – 16 коктейлів, чотири з яких є коктейлями з карти «БарменДиктату». Зокрема, це Hypno Sour на джині Tanqueray і тропічними фруктами та Kiss Me In The Morning із просеко та лікері Pama. Авторський коктейль Tropical Touch, до прикладу, є поєднанням білого рому Santiago de Cuba, лікеру Cointreau та маракуї, лайму й м’яти. «Фокус у коктейльній карті – на легкі літні коктейлі, які найкраще підходять для формату з терасою», – коментує шеф-бармен Бліндер.

Також пропонують варіації на класичні коктейлі на зразок Negroni та Old Fashioned: «Хотіли, щоб кожен гість міг обрати для себе коктейль». У меню тестового режиму – всі коктейлі віддають по 220 гривень, пізніше ціни будуть варіюватися в цьому радіусі. Окрім того, пропонують міцний алкоголь, серед якого шотландське віскі з регіону Айлей.

З меню:

Фо бо – 195 грн

Том-ям із креветками – 245 грн

Тайський карі з куркою – 225 грн

Смажені неми з куркою – 175 грн

Рол «Філадельфія» – 215 грн

Рол із хамоном – 215 грн

Смажений рис із куркою – 175 грн

Фунчоза з яловичиною – 225 грн

З коктейльної карти:

Desert Negroni – 220 грн

French Spritz – 220 грн

Sexy Colada – 220 грн

Insomnia Martini – 220 грн

Daydreamer – 220 грн

Late Night Sour – 220 грн

Lavender Fashion Week – 220 грн

Summer Breeze – 220 грн