Три нові заклади відкрили на фудхолі Odesa Food Market. На маркеті з’явилися кафе «Компот», грецьке бістро Lil Greek і заклад «Шалом» із швармою.

«Компот»

У кафе «Компот» від ресторатора Савелія Лібкіна пропонують котлети, олів’є, оселедець під шубою, голубці, свіжу випічку й десерти. У закладі весь день подають сніданки. Формат замінив на ринку точку Izzy Mama. 

З меню:

Червоний борщ із телятиною та сметаною – 120 грн 

Олів’є з яйцем пашот – 119 грн 

Котлети з трьох видів м’яса + гарнір – 155 грн

Голубці зі сметаною – 155 грн 

Сирники з варенням із білої черешні – 127 грн

Омлет з трьох яєць з сиром із молока одеських кіз – 116 грн

Горішки зі згущеним молоком – 52 грн 

«Шалом» 

Це партнерський проєкт Алекса Купера («Молодість», Kyiv Food Market, Givi To Me) та Андрія Родіонцева (засновника та співвласника групи компаній «Верес»). «Шалом» називають «повним переосмисленням ізраїльської вуличної їжі» під керівництвом шефа й кулінарного директора Odesa Food Market Івана Шишкіна.

Шварму замість традиційного лаваша загортають у лафу (коржик) власного виробництва, а смажену курку замінили на халяльну, яку запікають разом з овочами.

Проєкт запустили в тестовому режимі зі скороченим меню, у якому представлені чотири види шварми, хумус, картопля, а також мезе. На Odesa Food Market формат замінив Jerusalem Bazaar.

Lil Greek

Ресторан грецької кухні від Алекса Купера, який виник унаслідок об’єднання корнерів із рибою та м’ясом на другому поверсі Odesa Food Market. На відміну від резидентів на першому поверсі, Lil Greek працює з ресторанною подачею, а не в режимі самообслуговування.

У бістро пропонують традиційні грецькі закуски, сувлакі, халумі, мідії, а також грецькі вина. За проєкт також відповідає кулінарний директор маркету Шишкін. 

З меню:

Мідії в томатному соусі з крихтою фети – 245 грн

Біфтеки – 159 грн

Долмадес (долма з рисом і травами) – 35 грн за 100 г

Фава (грецька паста з жовтого гороху з цибулею, часником та орегано) – 30 грн за 100 г

Тіракафтері (паста з бринзи, паприки та гострого перцю) – 30 грн за 100 г


Odesa Food Market – оновлений «Городской рынок еды», який ресторатор Алекс Купер запустив у 2017 році. У липні 2020-го відкрили ринок у новому форматі з майже 20 новими проєктами. Як кулінарний директор за проєкт відповідає Іван Шишкін, засновник московських закладів Delicatessen і «Юность», який раніше співпрацював із львівським «Холдингом емоцій !FEST».

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Коли:

11:00–23:00

ДЕ:

м. Одеса, вулиця Рішельєвська, 9-А


Обкладинка: Євген Карєв для The Village Україна
фото: Lil Greek, «Компот»