Negroni Aperitivo Bar – це заклад від власників одеського закладу Zelda Bar на Ярвалу. Відкриття бару відбулося наприкінці січня.

Концепція

Negroni Aperitivo Bar – це перший заклад у Києві від команди одеського закладу Zelda Bar, який назвали найкращим коктейльним баром України 2020 року за версією ресторанної премії «Сіль». Новий формат на вулиці Ярославів Вал співзасновник Вадим Целух називає «простим і демократичним»: пропонують передусім коктейль Negroni, підготовлений заздалегідь.

Класичний італійський коктейль Negroni в Negroni Aperitivo Bar подають із кранів, тому напій має стабільну якість, а гості отримують замовлення максимально швидко, кажуть у закладі. «Спочатку гості обережно ставляться до напоїв із крана, з цим пов’язано багато стереотипів. Але в нас великий досвід переконувати людей у протилежному, зокрема в Zelda Bar і Fizzy»», – розповідає засновник Вадим Целух. Negroni з рівномірним поєднанням біттера, червоного вермуту та джину пропонують у класичному форматі й різних варіаціях. Наприклад, готують фірмову версію Negroni by Zelda.

 Negroni Aperitivo Bar

Де: місто Київ, вулиця Ярославів Вал, 13

Коли: 15:00–23:00

Телефон: 066 043 82 03

Instagram

Засновник Negroni Aperitivo Bar Вадим Целух

«Чому саме Negroni? Це надзвичайний коктейль, його смак ні з чим не порівняти й нічим не зіпсувати. Він водночас максимально простий і з глибиною для нескінченої кількості варіацій», – додає бартендер Zelda Bar Василь Шилофост, який організовує процеси Negroni Aperitivo Bar на запуску. Власники розробили формат спільно з італійським виробником Negroni Antica Distilleria. «Це компанія, яка працює із 1919 року. У нас є пляшка з коктейлем Negroni, яку вони випустили ще в 1950-х, це частина історії», – каже Целух.

Локація

Negroni Aperitivo Bar відкрили на розі вулиць Ярославів Вал та Івана Франка. «Ярвал – одна з тих вулиць, де в Києві приємно проводити час. До того ж у цього приміщення непоганий показник прохідності, ми розраховуємо на постійний потік», – пояснює вибір локації засновник Вадим Целух.

Раніше у приміщенні на близько 50 квадратних метрів працював магазин канцтоварів. Дворівневий простір має контактну барну стійку та вхідну зону, загалом у закладі орієнтовно 30 посадкових місць. Особливість інтер’єру – «фонтан Negroni», з якого гості можуть самостійно наливати напій.

Negroni можна придбати й з собою, продають коктейлі в тубусах

Бар

Основна позиція Negroni Aperitivo Bar – класичний Negroni. Порцію у 120 мілілітрів із крана віддають по 90 гривень, стільки ж коштує і Boulevardier, у якому джин із рецепта Negroni замінюють на бурбон. «Negroni чи Boulevardier? Це вічне запитання! Я раджу не обирати, а дивитися за настроєм», – відповідає бартендер Василь Шилофост.

Також у меню закладу є розділ «Коктейлі на кожен день»: по 90 гривень продають, наприклад, Americano (полегшена версія Negroni із содовою замість джину), Garibaldi з апельсиновим й ананасовим соком і Milanese Gin & Tonic із біттером, вермутом і тоніком. У розділі «Спрітц» також коктейлі по 90 гривень, але на основі ігристого: Negroni Spritz, Venetian Spritz, Hugo з бузиновим аперитивом і безалкогольний спрітц. Також віддають тихі й ігристі вина від 50 гривень за порцію.

Василь Шилофост

Ще один розділ меню – «Фірмові коктейлі» по 200 гривень, які готують для гостя на барній станції, а не заздалегідь. Серед них Mezcalino з мескалем, текілою й міксом вермутів і Venetian Sour із джином, йогуртовим лікером і малиною. Окрім того, Negroni Aperitivo Bar підготували коктейлі для самовивозу та доставки, доставляють їх у тубусах, а чотири порції коштують 300 гривень.

До напоїв у Negroni Aperitivo Bar пропонують закуски по 100 гривень: оливки й чипси з песто та трюфелем, які привозять з Італії. Повноцінних страв готувати не планують, але згодом пропозицію закусок розширять.

Фото: Марго Дідіченко для The Village Україна