B Boutiquebar – це коктейльний бар у торговельному центрі Mandarin Plaza на Бессарабці. Це перезапуск бару Biancoro Boutiquebar, який у 2008 році відкрив ресторатор Сергій Гусовський. Відтепер заклад належить рестораторці Марії Жуковській. Як і від запуску Biancoro, за бар відповідає Ірина Машихіна, найкраща бартендерка світу 2007 року.

Підтримай The Village!

Концепція

B Boutiquebar – оновлений коктейльний бар на третьому поверсі ТЦ Mandarin Plaza, який позиціюють як наступника Biancoro Boutiquebar. У 2008 році «Ресторани Гусовських» запускали заклад як один із перших класичних коктейльних барів Києва. «Biancoro можна назвати піонерами коктейльної культури Києва. Це був класичний, правильний коктейльний бар. Власне, це була моя мрія – створити класичний коктейльний бар і мати можливість готувати для гостей саме класичні рецептури коктейлів. Що може бути краще?», – розповідає шеф-бармен Ірина Машихіна.

Дванадцять років потому Biancoro Boutiquebar провів реконструкцію та ребрендинг. «Ресторани Гусовських» вийшли з проєкту, тепер за нього відповідає нова керівна команда на чолі з Марією Жуковською. «Я була постійною гостею Biancoro, дуже люблю цей заклад. Хотілося зберегти все найкраще, але оновити і зробити його більш сучасним», – розповідає рестораторка Жуковська, яка свого часу запускала ресторан «Сад» у Липках. Додає, що B Boutiquebar повинен стати місцем і для вечірнього коктейлю, і для обіду, і для сніданку: «Хочемо зробити заклад комфортним для будь-якого часу доби». «Ми збережемо філософію і підхід, закладені раніше. Залишаючи найкращі традиції цього простору, вдихаємо в нього нове життя», – погоджується Ірина Машихіна, яка продовжує керувати баром.

B Boutiquebar

Де: місто Київ, ТЦ Mandarin Plaza, вулиця Басейна, 6

Коли: 10:00–23:00

Телефон: 044 498 34 68

Instagram

Ірина Машихіна з фірмовим коктейлем Sapphire Infinity

Найкраща бартендерка світу 2007 року за версією Bacardi & Martini Grand Prix World Final та експрезидентка Всеукраїнської асоціації барменів відповідає за B Boutiquebar як шеф-бармен. Машихіна оновила коктейльну карту та готує нову команду бару. «Свого часу я ходила у Biancoro саме на Ірину та її команду. Сподіваюсь, що вона виховає для нас уже наступне покоління барменів, нове покоління чемпіонів», – додає Жуковська.

Власниця B Boutiquebar Марія Жуковська

Нові власники зберегли формат бутик-бару, висловили повагу історію закладу та в оновленій назві. «Думаю, для всіх заклад залишиться Biancoro. Але тепер у нашого закладу назва B Boutiquebar. Залишилася красива золота літера «B», – каже Машихіна.

Наразі B Boutiquebar працює в режимі soft opening. Заклад починає роботу о 10:00 і працює до 23:00, за чинними рекомендаціями державної влади. У перспективі бар хоче вийти на режим роботи з 09:00 зі сніданками й до останнього гостя: «Хочемо повернути часи, коли Biancoro працював, поки не розійдуться останні задоволені гості».

Локація

B Boutiquebar працює в межах Mandarin Plaza, увійти до закладу можна через третій поверх преміального торговельного центру або через літній майданчик із внутрішнього двору Arena City. У бару близько 80 посадкових місць, розділених між терасою з окремим баром та основною залою. Також є відокремлена зона для ділових зустрічей чи заходів.

Як і за Biancoro у 2008 році, за B Boutiquebar відповідав італійський архітектор і дизайнер Доменіко Арнальді зі студії Arnaldi e Associati. «Це вічний простір, ми не мали наміру його принципово змінювати. Та було потрібно відреставрувати певні елементи», – каже рестораторка Марія Жуковська. Принципових змін у простір не вносили: акцент зберегли на золотому і білому кольорах, відповідно до назви Biancoro, а також дзеркальних поверхнях.

Визначальним елементом закладу залишили золоту поверхню на фасадній частині барної стійки. «Ми відновили її від пошкодження, але зберегли золотий елемент як центральний», – каже Жуковська. Також до запуску підготували нову технологію бару, розроблену компанією Zabarom Степана Цуцмана та Володимира Борисова. 

Коктейльна карта та меню

Шеф-бармен Ірина Машихіна наполягає – B Boutiquebar залишиться місцем, де зберігають вірність класичному підходу до коктейльного бару та класичним рецептурам коктейлів. «Я не розумію, коли люди починають вигадувати «авторські» коктейлі, не знаючи при цьому базу. Усе вже давно придумано – і це найкращі прояви коктейльної культури», – каже Машихіна.

Чемпіонка світу та перша представниця України на чемпіонаті світу серед барист на прохання The Village Україна готує Espresso Martini (219 грн). Машихіна використовує горілку («Нейтральна горілка»), мексиканський кавовий лікер Kahlua («Безпрограшний варіант!») і кава. «Моя улюблена кава, моя улюблена еспресо-машина, один із моїх улюблених коктейлів. Опціонально можна додавати гарнір у вигляді кавових зерен, але я за чистоту в келиху», – коментує шеф-бармен.

Ще один коктейль від майстрині – фірмовий коктейль Машихіної Sapphire Infinity (229 грн). Шеф-бармен B Boutiquebar здобула перемогу на конкурсі Bacardi & Martini Grand Prix World Final в Турині саме з цим коктейлем. Машихіна створила його на честь дочки Аліки: на півфіналі національного етапу конкурсу він називався саме «Аліка», але врешті назву попросили замінити, і на світовій першості напій отримав назву Sapphire Infinity. «Із кожним ковтком цей коктейль відкриває нові смакові переживання. Відтак – нескінченне відтворення різноманітних смаків», – пояснює фінальний варіант назви Машихіна.

«Якщо мене запитати, чим є формат бутик-бару, я відповім, що в першу чергу це можливість отримання гостем унікальної послуги. Унікальної. Хай це буде фреш, кава, Old Fashioned чи Ramos Fizz», – розповідає шеф-бармен B Boutiquebar. Машихіна додає, що заклад планує відновити практику гостьових змін від зіркових барменів: раніше Biancoro Boutiquebar встигли відвідати живі легенди барної індустрії на кшталт Дейла Деґроффа, Сальваторе Калабрезе, Тоні Абу-Ганіма та Саймона Форда.

З меню:

  • Паста зі сморчками – 289 грн за 260 г
  • Філе лосося на подушці з дикого рису – 435 грн за 130/100 г
  • Тушкована качина ніжка у медово-апельсиновому соусі на морквяно-яблучному пюре – 375 грн за 220/100 г
  • Філе-міньйон – 399 грн за 150 г
  • Гьодзе із телятиною – 289 грн за 180 г
  • Равіолі з рикотою – 269 грн за 240/70 г
  • Окрошка із м’ясом птиці – 189 грн за 300 г
  • Карпачо з оленини – 399 грн за 130 г
  • Салат із печеним буряком і козячим сиром – 239 грн за 200 г

З коктейльної карти:

Bjorkman – 229 грн

El Presidente – 229 грн

Rosemary Breeze – 229 грн

Arc of Triumph – 239 грн

Pegu Club – 239 грн

Satan's Whiskers – 229 грн

Louis de Funes – 229 грн

Відповідно до нової концепції B Boutiquebar оновили й кухню, тепер за процеси відповідає бренд-шеф Роман Євтух. «Ми космополітичне місце, і це хотіли підкреслити в меню», – коментує рестораторка Жуковська. Каже, що в оновленому меню залишили і провідні позиції Biancoro, покращивши якість продуктів. Наприклад, це гаспачо із двома видами томатів (225 грн за 350 г), що подають із буратою, філе сібаса у винному соусі (389 грн за 110/80 г), голубці з кроликом і шпинатним кускусом (329 грн за 230 г), філе-міньйон (399 грн за 150 г) і теплий язик теляти на пюре з петрушки й цибулею конфі (279 грн за 210 г).

Фото: Марго Дідіченко