Rosemary – це кафе з італійською кухнею у комплексі Protasov Business Park. Відповідає за заклад керівниця «Альтруіст» Анна Андрієнко. Відкриття кафе відбулося 3 лютого.

Фото: Євген Карєв

 Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Концепція

Rosemary позиціонують як бізнес-кафе: заклад розташований на території комплексу Protasov Business Park, у колишній будівлі трикотажної фабрики імені Рози Люксембург, на вулиці Миколи Грінченка. Передусім він розрахований на працівників бізнес-центру. «Це комплекс, у якому працює близько 3 000 людей, – розповідає засновниця Rosemary Анна Андрієнко. – Я давно тут працюю і бачу, скільки коробок із піцою сюди заносять щодня. Хотілося дати альтернативу масмаркету, щось крафтове і прямо тут».

Анна Андрієнко

Rosemary

Де: місто Київ, Protasov Business Park, вулиця Миколи Грінченка, 2/1

Коли: 12:00-22:00 (тестовий режим)

Телефон: 096 895 3816

Facebook

У Rosemary пропонують страви італійської кухні на зразок піци та пасти. Розповідають, що заклад хочуть зробити місцем для простого та смачного обіду, а також простором, де можна відволіктися та перепочити від роботи. Для цього в концепцію вписали ігрові елементи: наприклад, передбачили зони з ігровими приставками та настільними іграми. Місця для гри радять резервувати заздалегідь за принципом «100 гривень з гравця – і грай, скільки хочеш».

У перший місяць роботи кафе працюватиме лише в будні. З березня планують перейти на режим з 08:00, ввести меню сніданків і проводити заходи у вихідні. Наприкінці лютого у просторі запустять другий поверх із додатковими посадковими місцями.

Локація

Rosemary розташований у колишній будівлі трикотажної фабрики «Роза», вхід до закладу з боку вулиці Протасів Яр вільний для всіх. Приміщення колишнього складу та друкарського цеху фабрики має близько 350 квадратних метрів і стелю у майже 7 метрів.

«Цій будівлі вже більш як сто років, тому ми хотіли висловити їй повагу», – розповідає засновниця Андрієнко. Як приклад наводить текстильні штори та склоблоки, які залишили з попереднього застосування приміщення, а також тканини, що використали для оздоблення світильників. Окрім того, персонал Rosemary використовує футболки від фабрики «Роза».

За проєкт відповідала Йова Ягер зі студії Yova Yager Hospitality Design. «Йова моя подруга, ми давно дружимо. Було класно і креативно, я задоволена творчою колаборацією», – каже Андрієнко. Серед побажань під час обговорення проєкту – необхідність виокремлення ігрових зон та комунальних столів і точкове підсвітлення, яке можна змінювати залежно від часу доби.

Окрім того, дизайнерка вирішила обрати для простору два основних кольори, якими розділили простір – білий і кораловий. В інтер’єр інтегрували неймінг закладу, а на другому рівні, що запрацює згодом, акцент зробили на білосніжну плитку. Наразі в Rosemary доступно понад сто посадкових місць, з відкриттям другого поверху загальну кількість доведуть до 130.

Кухня

За кухню Rosemary відповідає шеф-кухарка «Альтруіст» Анна Павленко. Меню закладу розділили на кілька категорій: «Піца» (117-197 грн), «Паста» (117-227 грн), «Не піца» (97-277 грн), а також супи (67-117 грн) і салати (97-137 грн). Упродовж двох тижнів кафе запустить доставку через сервіси Uber Eats та Glovo, у майбутньому її хочуть розширити в радіусі двох кілометрів.

Піцу в закладі готують на тісті в неаполітанському стилі в електричній печі. Є два розділи: біла та червона. Серед піц на білому тісті пропонують фірмову «Роуз Марі» (187 грн) із печерицями, моцарелою та вершковим соусом і «Карбонару» (157 грн) з беконом, пармезаном і яйцем. Серед «червоних» є «Маргарита» (117 грн) і «Багато м’яса» (177 грн) із беконом, шинкою «Котто» і мисливськими ковбасками.

Також пропонують піцу з «рослинним м’ясом» Beyond Meat (197 грн). Із замінником м’яса в меню також паста «Бійонд’єзе» (197 грн) – болоньєзе із Beyond Meat. «Ми хотіли подбати, щоб у меню були й позиції для вегетаріанців і веганів», – каже Андрієнко.

Окрім того, серед пропозицій пасти – «Болоньєзе» (117 грн), «Карбонара» (127 грн) і «Томати і базилік» (117 грн). В асортименті й лазанья (97 грн) із грибами та соусом «Бешамель» та медальйони з телятини (277 грн).

З меню

Піца «Мамасіта» – 157 грн

Піца «Багато сиру» – 177 грн

Піца «Брунгільда» – 197 грн

Паста «Гриби та пармезан» – 117 грн

Паста «Курка та гриби» – 157 грн

Печений лосось – 117 грн

Міланезе з курки – 157 грн

Салат із руколою, чері та пармезаном – 97 грн

Салат «Схожий на боул» – 117 грн

Мінестроне – 67 грн

Чизкейк із карамеллю – 77 грн

«Дуже шоколадний торт» – 127 грн

До страв в асортименті Rosemary подають вино від українського виробника Grand Valee та невеликих італійських виноробень – від 77 гривень за келих. Ще пропонують пиво, сидр і коктейлі власного виробництва у пляшках. Три смаки в об’ємі 200 мілілітрів – «Джин-тонік»,, «Апероль» і «Кривава Мері». Також є кава свіжого обсмажування від локального виробника Mad Heads.