«Итальянская редакция» – новий ресторан компанії First Line («Жизнь замечательных людей», «Любимый дядя») у Києві. Спеціаліазація третього закладу мережі у Києві – новий погляд на італійську кухню. Ресторан розпочав роботу в тестовому режимі 25 грудня. У січні заклад почне роботу з 08:00 і меню сніданків.

 Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Концепція

«Итальянская редакция» – це новий проект Дмитра Запорожця групи компаній First Line Group, що заснувала харківські заклади «Наша дача», «Городское кафе 16/54» і Moskvich Bar та київські «Жизнь замечательных людей» і «Любимый дядя».

«Якби кілька років тому мені сказали, що я відкрию італійський ресторан, я б покрутив пальцем біля скроні. Зрештою, італійська кухня – найбільш тиражована, найбільш популярна у світі», – розповідає бренд-шеф First Line Володимир Ташаєв. Утім, «Итальянская редакция» не є типовим італійським рестораном. У закладі кажуть – італійську кухню використовують як натхненння для власних кулінарних експериментів. Додають – класичну Італію залишили хіба що у назвах кількох страв.

Ще одна особливість формату – це перший заклад мережі, який вирішили запустити і в Києві, і в Харкові. У жовтні в Харкові розпочав роботу ресторан «Итальянская редакция 2». Меню двох просторів перетинається близько на 70%, кажуть у First Line.

 «Итальянская редакция»

Де: м. Київ, вулиця Велика Васильківська, 43

Коли: 12:00-00:00

Телефон: 067 603 43 43

Facebook

Локація

«Итальянская редакция» розташована на розі вулиць Великої Васильківської та Саксаганського, між станціями метро «Площа Льва Толстого» та «Олімпійська». Відкрили заклад на колишній локації магазину італійського одягу Pal Zileri. «Вулиця Велика Васильківська – це насамперед про ритм міста. Тут люди хочуть швидко отримувати замовлення, швидко їсти і швидко повертатися до справ», – каже маркетинг-директорка Олеся Чорна.

Приміщення поряд із кав’ярнею Takava визначає високий рівень стелі (до 4 метрів). «Ми могли б розділити цей простір на два поверхи. Але для нас було більш важливо, аби тут було просторо, щоб було відчуття неба над головою», – розповідають у First Line.

Як і у випадку з усіма закладами First Line, за інтер’єр ресторану «Итальянская редакция» відповідав Дмитро Запорожець. Натуральне дерево, кольорові акценти та роботи харківського художника Андрія Гладкого визначають простір за прикладом ЖЗЛ, подібне інтер’єрне рішення використали й при облаштуванні бару. Виділяють це приміщення, зокрема, великі скульптури храмових коней, привезені з барахолки на Шрі-Ланці, оливкові дерева з Італії та роботи українського скульптора Дмитра Грека, створені спеціально для ресторану.

Та візуальний центр основної зали – картина з натяком на «Молодого папу» Паоло Соррентіно. Силует персонажа Джуда Ло перекрили рожевим написом «LOVE». «Це ще один спосіб сказати, що ми повністю відмовилися від усіх догм і традицій», – пояснюють у закладі.

Простір на 75 посадкових місць розділили на дві умовні зони – власне посадкові місця та бар. Свої місця є для різних гостей: окремі біля високих вікон, групові на 5-6 людей для компаній та низька коктейльна посадка. «У нас не типова розсадка як для ресторану, це ближче до формату міського кафе. Як у ЖЗЛ чи «Любимом дяде», тут повинно бути тісно, галасливо і водночас комфортно для всіх», – кажуть у закладі.

Кухня

«Наш бренд-шеф Вова Ташаєв – громадянин світу, тому він не робить нічого класичного. Усе, що він робить, пройшло через його мультикультурне бачення, через постійні подорожі та унікальні кулінарні фішки. Тож «Итальянская редакция» – це наше бачення італійського ресторану та італійської кухні», – пояснює вибір назви маркетинг-директорка First Line Чорна.

До прикладу, піцу у ресторані готують у традиційній дров’яній печі за температури 450 градусів. У такий спосіб приготування кожної піци займає кілька хвилин, кажуть у закладі. При цьому тісто готують на заквасці на трьох видах цільнозернового борошна (двох італійських, одному українському), яка дозріває від 42 до 60 годин.

Карбонара (189 грн)

Утім, рецепти піци зробили різноманітними: серед іншого – «Мортадела і фісташка» (159/259 гривень), «Диявольська салямі» із салямі і моцарелою (129-235 грн) і «Майстер і Маргарита» з буратою та печеними томатами, до якої за бажання можна додати чорний трюфель (329/579 грн). Окремою позицією є фокача (97 грн) – повітряна піца з пармезаном і песто або томатною сальсою, яка роздувається у печі.

Серед пасти в «Итальянской редакции» радять скуштувати карбонару (189 грн). Традиційний рецепт урізноманітнили пармезаном чотирирічної витримки, а також можливістю додати сир, консервований тунець, анчоуси чи лосось на грилі. Своєю чергою, «Качіо е пепе» (159 грн) – це смажені спагеті із сімома видами перцю під теплим мусом із пармезану. Усе меню – за посиланням.

«Майстер і Маргарита» з буратою і печеними томатами (329 грн)

З меню

Мінестроне117 грн

«Просто Маргарита»109/179 грн

«Чотири сири і ще два» 179/329 грн

Теляча вирізка з кремом із топінамбура, яблуками та грибами397 грн

«Грибне-грибне ризото»229 грн

Тальятеле помодоро135 грн

Папарделе болоньєзе189 грн

«Курочка на грилі»249 грн

Салат «Цезар»179 грн

Канолі з фермерським сиром127 грн

«Культовий київський торт»149 грн

«Качіо е пепе» (159 грн)

У винній карті ресторану «Итальянская редакция» – 120 позицій італійського вина. Пропонують, зокрема, натуральне вино від невеликих господарств із різних регіонів Італії. Серед аперитивів – п’ять коктейлів на просеко (169 грн). Серед дижестивів – шість видів граппи (156-193 грн). «Наша ідеальна картина – це коли компанія починає з коктейлів і закусок, коли приносять піцу, замовляє пляшку вина, а закінчує трапезу дижестивом», – кажуть у закладі.