«Італієць із Бейрута» – новий ресторан, який поєднує італійську та ліванську кухню. Розташували заклад на Ярославському провулку на Подолі. Офіційне відкриття відбулося наприкінці вересня.

 Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Концепція

«Ми пропонуємо ліванську кухню з італійським акцентом», – кажуть у новому ресторані на Подолі «Італієць із Бейрута». Відкрила заклад керівна компанія, яка відповідає за мережу 3B Cafe та франчайз японських раменних Menya Musashi в Україні. Утім, в основі меню – досвід шеф-кухаря закладу Далі, який народився і освоїв кулінарну майстерність у Неаполі, а згодом переїхав до Лівану.

«Я хотів запропонувати київській аудиторії щось нове. Тож при розробці меню зробив ставку на поєднання італійської та ліванської кухні», – розповідає Далі. Як приклади шеф наводить кілька позицій у меню: лазанью з копченою паприкою, скумбрію по-ліванськи та піцети на італійському борошні зі східними сирами. «Маргариту» чи іншу класику пропонувати не хотілося, це було б занадто звично», – пояснює автор концепції.

 «Італієць із Бейрута»

де: м. Київ, Ярославський провулок, 1/3

коли: 09:00-22:00

Телефон: 067 299 25 25

Facebook

Локація

«Італієць із Бейрута» розташований на Ярославському провулку напроти Житнього ринку. У ресторані кажуть: хотіли працювати саме на Подолі. «Історично цей район був багатонаціональним, тож розташування ідеально вписувалося у нашу концепцію», – розповідають у закладі.

Раніше цей простір слугував технічним приміщенням для бізнес-центру, який розміщується у будівлі. «І італійська кухня, і ліванська зазвичай передбачають невеликі приміщення. Це місце відповідає всім потребам маленького родинного ресторану», – кажуть керівники «Італійця із Бейрута».

У закладу близько 80 посадкових місць. Простір розділили на умовні зони з низькою і високою посадкою, окремо виділили барну зону і відкриту кухню. Наступного сезону планують запустити літній майданчик у закритому внутрішньому дворі.

Як дизайнер за проект відповідав харківський фахівець Олександр Струльов («Архітектурна фірма O.S.A.»). У фірмовому стилі він зробив акцент на натуральні матеріали, ковані елементи та східні мотиви. Серед іншого – на летеринг із поезією ліванського поета, яка прикрашає стіни. «Нам здалося це символічним: вірш присвячений старому місту, і, якщо його перекласти, це буде дуже схоже на Поділ», – кажуть у закладі.

Ще один визначальний елемент інтер’єру – декоративні квіти, виконані у техніці плетіння. Дизайнер Олег Волосовський, відомий за співпрацею із Сім’єю ресторанів Дмитра Борисова, звинуватив заклад «Італієць із Бейрута» у плагіаті, звернувши увагу на свою роботу з декоративними маками в ресторані «Остання барикада».

«Мені не зрозумілі звинувачення у плагіаті. Ця техніка існує понад десять років, а в Україні вона представлена ще з 2013-го. Якщо пошукати, можна знайти багато подібних робіт. Коли ми шукали напрямок для інтер’єру, не надихалися прикладами з України. Зрештою, там маки, а у нас зовсім інші квіти», – відповідає представник «Італійця з Бейрута» Василь Сімоненко. Додає: при розробці дизайну надихалися закордонними зразками.

Кухня

«На мій погляд, в Україні досі не було автентичної ліванської кухні. Ну не може бути шаурми з морквою по-корейськи – це тільки в Україні так», – каже шеф-кухар «Італійця з Бейрута» Далі.

Серед іншого автентичні смаки з Бейрута шеф вирішив запропонувати через асортимент кебабів. У меню «Італійця» їх п’ять видів: із куркою та беконом (129 гривень), із яловичиною (139 гривень), із бараниною (189 гривень), з овочами (139 гривень), а також фірмовий кебаб із яловичиною і бараниною (159 гривень). Окрім того, всі кебаби можна скуштувати в асорті за 359 гривень.

З основних страв, які поєднують кухню Італії та Лівану, в «Італійцеві» рекомендують піцету з мортаделою (195 гривень). Авторські піци пропонують з кебабом, чері і моцарелою (165 гривень), куркою гриль і хамоном (165 гривень), а також із шістьма видами сиру (175 гривень). До класичного рецепту лазаньї додають копчену паприку (135 гривень), а до карбонари (125 гривень) – курку, бекон і яйця-пашот.

Окрім того, у меню курча по-бейрутськи (199 грн), яке подають із картоплею фрі, бейглом і часниковим соусом, ліванський курячий шашлик шиш-таук (149 грн) і скумбрія по-ліванськи (159 грн) з овочами мермез і ліванським коржиком. Із закусок шеф радить зелений хумус з авокадо і коріандром (99 грн), який також подають із коржиком.

Піцета з мартоделою (195 грн)
Кебаб із яловичиною і бараниною (159 грн)
Шакшука з маскарпоне (95 грн)
Зелений хумус з авокадо і коріандром (99 грн)

Меню сніданків в «Італійцеві із Бейрута» діє з 09:00 до 12:00. Зокрема, у меню шакшука з маскарпоне (95 грн). Також шакшуку можуть подати з кебабом і каперсами (99 грн) і курячою печінкою (89 грн). Італійський омлет фрітата, своєю чергою, пропонують з ковбасками мергез і чедером (149 грн), кюфта-кебабом і чері (95 грн) та овочами (89 грн). А ще на сніданок можна замовити круасани (49-69 грн), бейгл із тартаром із лосося (89 грн) і вівсянку з шоколадною пастою і журавлиною (69 грн).

Коктейль Saffron (139 грн)

В асортименті десертів – східні ласощі на кшталт пахлави з горіхами (55 грн), а також пропозиція від шефа – чизкейк із паличками савоярді, маскарпоне і горіхами (85 грн). До солодощів на барі радять скуштувати авторський коктейль Saffron (139 грн) на основі солодкого хересу, який заливають пінкою юзу і шафраном. Також замовити можна чай по-ліванськи із затером (59 грн) і каву по-східному (48 грн).