Il Riccio – новий італійський ресторан на Контрактовій площі. Розташований заклад в історичній будівлі і внутрішньому дворі між Контрактовою площею та Андріївським узвозом. Відкриття Il Riccio відбулося у липні.

Концепція

Il Riccio – новий ресторан італійської кухні на понад 200 посадкових місць, розташований поблизу посольства Нідерландів. З італійської назва закладу перекладається як «морський їжак». Концепцію побудували навколо цього – італійська кухня зі ставкою на рибу та морепродукти.

Водночас концепцію ресторану інтегрували в міський та історичний контекст. Il Riccio відкрили в історичній будівлі, у якій у XIX столітті працювали кожум’яцькі майстерні. Оскільки обробка шкіри історично пов’язана з Подолом, відтворити цю спеціалізацію вирішили в інтер’єрі. У декоративних елементах закладу зробили акцент на шкіру та шкіряні вироби.

 Il Riccio

де: м. Київ, Контрактова площа, 8

коли: 12:00-00:00 (з неділі по четвер), 12:00-02:00 (п'ятниця і субота)

Телефон: 095 280 6430

Facebook

Своєю чергою, оригінальні декоративні елементи будівлі, включно з фасадом, зберегли. Чи не головна цінність – муроване овальне склепіння, а також колони у внутрішньому дворі. «Це не тільки дизайнерське чи архітектурне рішення, а й знак пошани до історії цих стін», – кажуть в Il Riccio.

Локація

Загальна площа ресторану – близько 800 м². Il Riccio займає перший поверх будівлі, а також внутрішній дворик. У залах ресторан готовий прийняти 126 людей, на терасі – 88. Окрім того, у закладу є три VIP-зали.

При вході до Il Riccio облаштували винну кімнату. В основній залі поставили великий стіл, який може трансформуватися під різну кількість гостей. Поряд дев'ять акваріумів і вітрина з морепродуктами, а також відкрита кухня. Зокрема, із зали можна стежити за роботою відкритого мангалу та італійської печі для піци.

Одну з VIP-зал відокремили за допомогою каміну. Іншу відокремлену зону називають «оранжереєю» – тут розташували багато зелені та стіл на компанію з чотирьох-шести людей. Окрім того, виділили в Il Riccio й лаунж-зону з округлою контактною стійкою для бару.

В Il Riccio кажуть – хотіли перетворити терасу на справжній італійський дворик. Прикрашає її 200-річне маслинове дерево, яке також привезли з Італії. Накриття на терасі декорували освітленням. Поряд – дві окремі дитячі кімнати, одна для підлітків із ігровою консоллю, інша для дітей із ігровими лабіринтами та нянею.

Окремі плани у власників на підвальний поверх – внизу хочуть облаштувати ще одну велику бенкетну залу. Орієнтовно відкрити її планують до кінця року. Поки на цьому поверсі розташували вітрини з вином та вбиральні.

Кухня

Найпопулярніші страви з різних регіонів Італії в Il Riccio готують в авторській інтерпретації – з акцентом на свіжу рибу та морепродукти. Зробили це завдяки raw-бару – можливості обрати морепродукти на вітрині і замовити їх як страву.

Рекомендують у ресторані тартар із витриманої яловичини з піною із печених баклажанів і в’яленими томатами (195 грн). Із розділу з пастою – карамелі «Три сири» з рагу із солодкого перця (170 грн). «Це водночас ситна і досить легка страва», – кажуть в Il Riccio. Та як основну страву пропонують печену качку (690 грн) – готують її у соку сицилійського апельсина та маракуї. Подають качку з ананасовою лазаньєю та печеними овочами.

Печена качка у соку сицилійського апельсина та маракуї (690 грн)

Карамелі «Три сири» з рагу із солодкого перця (170 грн)

З меню

Гуакамоле з трьома видами ризото – 195 грн

Крабовий гаспачо280 грн

Ризото з грибами – 195 грн

Фермерське курча з зеленим салатом та імбирним соусом 350 грн

Паста з артишоками, печеним перцем і спаржею260 грн

Салат із крабовим м'ясом, авокадо та тропічним соусом – 470 грн

Домашня брускета з малосольним огірком та руколою – 185 грн

Тартар із яловичини з піною із баклажанів і томатами (195 грн)

Окрема позиція – неаполітанська піца (135-265 грн). Пропонують шість видів – від маргарити до пепероні, креветок і артишоків. Для приготування страви, яку визнали частиною культурної спадщини ЮНЕСКО, використовують винятково італійські продукти – від борошна і дріжджів до томатів. Із локальних продуктів – сезонні гриби, а також замовляють м’ясо від українських фермерів.

Сомельє Il Riccio – Євген Зіневич. У винній карті спеціаліст представив Італію (90-140 грн за келих), а також вино з Іспанії, Австрії, Аргентини і Нової Зеландії. Звернути увагу сомельє радить і на вино з Чилі та Уругваю – серед іншого сорт тана. Пропонують у ресторані й органічне вино.

Коктейльну карту розділили за регіонами Італії – під кожен регіон свій коктейль. Знайти можна від «Венето» та «Лігурії» за 155 грн до «П’ємонту» на основі вина Barolo та «Калабрії» на граппі.

 Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.