В Одесі відкрили ресторан азіатської кухні на честь сучасного художника з Китаю Ай Вейвея. Заклад має два напрямки роботи: ресторан і локація для вечірок. Wei Wei створили креативна агенція «Можно» та засновники ресторану Dizyngoff Ніка Лозовська та Олександр Власополов.

Кухня

У Wei Wei не готують суші, проте тут є супи, локшина, булочки бао з начинками з мідій, тофу та свинини. А також дімсами з креветками, лососем, вугрем – їх традиційно подають у першій половині дня до чаю, та неми – рулетики з рисового паперу з куркою або овочами.

Бренд-шеф закладу – Ніка Лозовська, співзасновниця ресторану Dizyngoff, повністю опікувалася меню. У Wei Wei зібрані страви з різних країн: В’єтнаму, Таїланду, Китаю, Японії.

 Wei Wei

де: Одеса, вулиця Грецька 31, шостий поверх

коли: з 12:00 до 00:00

Facebook

Instagram

«Ми намагалися не «європеїзувати» азіатську кухню та максимально наблизитися до оригінальних рецептів, зберегти насичені автентичні смаки», – говорить співзасновник закладу Сергій. Він рекомендує спробувати супи через великий об’єм та яскравий смак.

Окрім того, редакція рекомендує спробувати хар гао з креветкою, бао з мідіями та суп фо з яловичиною та локшиною.

Концепція


Сергій Ямроз

креативна агенція «Можно»

На сьомому поверсі, над рестораном, є галерея мистецтв, і ми хотіли створити зв’язок із цим місцем. Wei Wei – ця назва була робочою лише протягом кількох годин, до того як команда остаточно визначилася. Ми думали над назвою в Києві і якраз того самого дня пішли в PinchukArtCentre, де й побачили роботи Ай Вейвея. Після цього сумнівів не залишилося.


Анастасія Бужбецька

креативна агенція «Можно»


Легенда закладу пов’язана не лише з художником. Ми створили історію молодика Вей Вея, який пішов проти волі свого прадіда і вирішив не ставати воїном, а шукати насолоди по всьому світу. Коли прадід розгнівався, Вей Вей відповів йому: «Я ніколи не вибачаюся».


Фраза «Ніколи не вибачайся» – це також посилання на творчість художника. Так називається документальний фільм, який зняли про митця у 2012 році.

Команда агенції розпочала рекламну кампанію, розклеївши по місту близько 2000 наліпок із цією фразою за 1,5 місяця до відкриття. Вони також почали вести акаунт never.ever.sorry в Instagram, де фотографували наліпку в різних країнах та локаціях. Засновники діляться, що відгуки на цю акцію були дуже різні, іноді негативні, але головна ідея цієї фрази – «ніколи не роби те, за що доведеться вибачатися».

Дизайн

Дизайн закладу, друковану продукцію та рекламну кампанію розробляла креативна агенція «Можно».

У закладі є предмети, які іронічно інтерпретують роботи Ай Вейвея, наприклад глиняні горщики з написом Coca-Cola. Також сучасні художники та члени команди «Можно» Рома Громов та Діма Ерліх самостійно розмалювали стіни та створили «армію теракотових воїнів». Цю інсталяцію складають 365 фігурок та один «діджей». Ще тисячу невеликих скульптур заклад даруватиме постійним гостям.

Найбільше команда пишається краєвидом за скляними стінами. Заклад розташований на 6 поверсі, і звідси можна розглядати дахи старовинних будинків.

Крім того, агенція розробила об’ємну стіну для 3D-мепінгу, на яку проектується зображення. Відеомейкер Степан Сух створює новий візуальний ряд для кожної вечірки у Wei Wei.

Вечірки

Щосуботи після 23:00 заклад перетворюється з ресторану на танцювальний майданчик. Команда Wei Wei прибирає частину столиків, вмикає дим-машину, лазери та інтерактивну стіну із 3D-мепінгом.

Зазвичай тут грає електронна музика. У перші тижні тут були київські діджеї LOW, а також харківський дует Trecut.

СЕРГІЙ ЯМРОЗ

креативная агенція «Можно»


Ми намагаємося створювати вечірки, які будуть цікавими для широкої аудиторії. Це зазвичай електронна музика, вечори з вінілом та авторська музика. Своїми вечірками ми хочемо додати щось нове в музичне життя міста.


З меню:

Бао з мідіями та огірками65 грн

Бао з тофу55 грн

Хар гао з креветками140 грн

Хар гао з лососем120 грн

Суп фо з яловичиною та рисовою локшиною110 грн

Том-ям з креветками та кальмаром180 грн

Основні страви від 95 до 205 грн