SINO – новий ресторан на вулиці Великій Васильківській. Ресторан розташовано поблизу НСК «Олімпійський». Засновники називають заклад «першим демократичним рестораном»: за їхніми словами, тут можна пообідати за 80 гривень і посидіти з компанією за 250 гривень.

Фото: SINO

Концепція

Ресторан поєднує два формати: денний та вечірній. З 11:00 до 18:00 для гостей відкрита лінія роздачі, що працює за принципом «чесна вага – чесна ціна». Тобто гість обирає вагу порції – і платить відповідно до неї.

«По-перше, це зручно: ти береш рівно стільки, скільки хочеш, а не скільки заявлено в меню, – кажуть у SINO. – По-друге, це економно. Адже навіщо платити за те, чого не з’їси?»

 SINO

де: Київ, вулиця Велика Васильківська, 62/64

коли: 11:00-23:00

Телефон: 067 447 06 03

Facebook

Ще однією особливістю денного формату є відсутність кас. Це означає, що гості ресторану не повинні стояти у черзі за оплатою – касир підходить до них сам. «Обираєш страви, отримуєш листівку з кодами замовлення, сідаєш за вільний столик, а касир забере листівку і розрахує тебе», – пояснюють принцип обслуговування у SINO.

Своєю чергою, після 18:00 починає працювати вечірнє меню. Воно складається зі страв європейської кухні. Окрім того передбачена повноцінна барна карта.

У жовтні SINO почав працювати у тестовому режимі. Офіційне відкриття запланували на 19 листопада.

Спочатку ми планували відкрити просте, затишне місце, у якому відчувалася б домашня атмосфера та український шарм. Так з'явилася назва “Сіно”. Але створення закладу – процес творчий. Тож коли ми знайшли локацію у центрі міста, одразу зрозуміли, що концепція нашого ресторану буде більш динамічною, ніж передбачалося. Адже місце повинно було припасти до смаку активним молодим людям. Назва ж настільки нам сподобалося, що ми вирішили її залишити – вона звучить яскраво і свіжо. Тільки записали її латинськими літерами, аби й іноземним гостям вона була зрозуміла.

Ілона СтЕпанова

співзасновниця ресторану SINO

Локація

Із панорамних вікон закладу відкривається краєвид на НСК «Олімпійський» і Київський національний академічний театр оперети.

Заклад займає 250 м². Простір поділено на кілька зон: зала з баром під назвою #mood, зала #food для ділових обідів і зустрічей, VIP-кімната на вісім людей, а також закрита тераса. Окремо виділено дитячу кімнату, де батьки можуть залишити дітей на час обіду.

«Ми запропонували гостям затишний інтер’єр і смачну кухню за демократичними цінами», – розповідає Ілона Степанова.

Світлі зали доповнюються масивними дерев’яними меблями та диванами з геометричним принтом.

Особливість лінії роздачі – велика дров’яна піч. Окрім того виділяються елементи декору з сіна. Найближчим часом власники оновлять й оформлення вхідної групи приміщення.

Кухня

Меню демократичного ресторану SINO – відповідальність Семена Черновайна, відомого за співпрацею із колишнім власником «Козирної карти» Андрієм Задорожним. Як бренд-шеф він відкривав перші заклади ресторатора: зокрема, «Рукколу», «Мандарин» і «Колесо».

У денному меню SINO перевагу надають легким стравам. «Якщо салати, то з оливковою олією, якщо гарнір з овочів, то обов’язково на пару», – кажуть на кухні. Також у меню є легкі смузі та десерти.

Вечірнє меню у ресторані називають «авторським». Зокрема, воно поєднує страви середземноморської кухні на кшталт мідій у вершковому та червоному соусі, а також мексиканської – фахітас та буритос.

Особливим попитом, за словами керівників закладу, користуються курчата табака та піца з дров’яної печі на тонкому тісті.

Із меню:

Легкий тайський салат (100 г)9,50 грн

Суп-пюре з зеленого горошку (100 г)8 ГРН

Мідії у вершковому соусі299 грн (1 кг)

Фахітос із куркою на сковорідці – 120 грн

Піца «Маргарита» із дров’яної печі85 грн

Бурито з куркою60 грн

Кесадилья з куркою – 60 грн

Салат «Цезар» 115 грн