На Прорізній відкрилося нове місце – книгарня-кав’ярня львівського «Видавництва Старого Лева». Перші кілька тижнів заклад працював у тестовому режимі – доповнювали асортимент, знайомилися з відвідувачами, доробляли вивіску. Персонал жартує, що у перші дні після відкриття їм часто дзвонили та запитували, чи можна забронювати столик. Але стіл у закладі поки що тільки один.

У книгарні-кав’ярні можна замовити каву та придбати книги видавництва. У перспективі планують додати їжу.

Тут продається дитяча та доросла художня література українських та закордонних авторів, нон-фікшн, арт-буки, новинки тут з’являються першими, і тільки потім потрапляють до інших книжкових мереж. Користувачі, які купують книги на сайті видавництва, можуть забирати їх звідси самовивозом.

У книгарні є фотозона на підвіконні, відвідувачі можуть взяти собі каву, книгу, вмоститися там і зробити кілька фото.

Книгарня-кав'ярня Старого Лева

де: вул. Прорізна, 10

коли: понеділок-п'ятниця: 08:00-22:00, субота-неділя: 10:00-22:00

САЙТ ВИДАВНИЦТВА

З часом у просторі будуть відбуватися камерні зустрічі з авторами та читання для дітей. Також у книгарні буде дитяча зона.

У меню: чай, кава, какао та солодощі (тістечка, печиво, пляцки). Ціни на напої – від 15 до 25 гривень.

 У нас в Києві є офіційне представництво, офіс та шоурум, але вони працюють за годинами офісу: з понеділка по п’ятницю, з 10:00 до 19:00. Для багатьох це трохи незручно, після роботи не завжди встигають, а у вихідні ми не працюємо. Тут якраз виходить такий зручний формат, що можна прийти будь-коли, випити чаю та придбати книгу, яку хочеш.

Це дуже літературний квартал, тут розташовані «Купідон», «Моя книжкова полиця», офіс видавництва «Основи», а тепер ще й ми.

У перспективі думаємо над тим, аби запрошувати сюди наших авторів та влаштовувати читання та презентації. Наразі ми більше орієнтовані на маленькі дитячі заходи, читацькі клуби. Наші автори, коли дізнаються про відкриття, цікавляться такими можливостями.

Заклад вийшов маленьким, але доволі містким: ми змогли викласти наші книжки у повній красі. Тут дуже по-домашньому затишно, хочеться зберегти цей настрій.

ЛЮБОВ САПЯНОВА

«Видавництво Старого Лева»

Найдорожча книжка у книгарні ‒ «Скриня» – 550 грн. Вийшла рік тому до «Форуму Видавців». Це арт-бук, авторське дослідження про українських жінок і про те, як раніше дівчині, перед тим, як видавати її заміж, збирали посагову скриню з приданим, яке вона несла у нову родину.

Це вже другий заклад видавництва у такому форматі. Книгарня-кав’ярня «Видавництва Старого Лева вже працює у Дніпрі.