Новий заклад під брендом «Мама Манана» відкрився напроти Південного вокзалу. Ресторан грузинської кухні від власників «Мама Гочі» на вулиці Городецького та «Чачапурі» на бульварі Шевченка пропонує нове рибне меню та повноцінний бар.

Концепція

«Мама Манана» – мережа грузинських ресторанів від власників «Чачапурі» та «Мама Гочі». За словами керівників нового закладу, основною ідеєю бренду є відтворення атмосфери родинної вечері у Грузії.

Ключовим для цього є образ мами Манани – люблячої матері і гостинної господині. Частково натхненням для цього образу стала грузинка, що тривалий час проживала у центрі Києва. Власне, саме її приміщення свого часу перетворили на перший ресторан «Мама Манана».

 Мама Манана

де: Київ, вулиця Кірпи, 5-Б

коли: 11:00-23:00

Телефон: 068 722 00 77

Facebook

За задумом власників, місце на Великій Васильківській повинно було стати виявом однієї з іпостастей Манани – господарки великої квартири. Своєю чергою, нове місце на Солом’янці позначає іншу іпостась, Манану як дачницю. «Гостям вона рада і там, і там», – кажуть керівники «Мама Манана».

Локація

Новий заклад розміщено у торговому комплексі Terminal Food напроти Південного вокзалу. Керівники «Мама Манана» розповідають, що варіант із цією локацією з’явився спонтанно. Але вони одразу побачили в ньому сенс. Проводять логічний ланцюжок: вокзал, подорож, відпочинок, а отже й дача.

Стелла Кіртадзе

піарниця «Мама Манана»


Ми називаємо цей заклад дачею за характером. Не в тому сенсі. що це ділянка землі, на якій можна розслабитися після роботи на городі. Це дача, на яку приїздиш, аби відпочити від міста і побути ближче до природи. Власне, тому й локацію ми підібрали на Південному вокзалі – можна одразу взяти квиток і кудись поїхати.


За розміром два ресторани мережі суттєво не відрізняються. Як і «Мама Манана», нове місце має близько 80 посадочних місць. Та місткість збільшується завдяки літній терасі.

Заклад має два поверхи. Високі стелі, дерев’яне оздоблення, традиційні грузинські елементи декору – профіль закладу впізнається одразу.

Кидається в очі й цікаве рішення з оформленням сходів на другий поверх. Їх прикрашає висока червона шафа, на якій поруч із вином стоять книжки.

«Манана – панянка з характером, вона любить і випити, і почитати. Тому у книжковій шафі у нас будуть і вино, і книги», – розповідають керівники закладу. До кожного літературного жанру вони обіцяють підібрати актуальне вино.

На другому поверсі розміщено й барну стійку. У першій «Мамі Манані» бар розміщувався у погребі і був досить компактним. Тому на новій локації власники хотіли запустити повноцінний бар. У барній карті вино в широкому асортименті та чача.

Стелла Кіртадзе

піарниця «Мама Манана»


Грузинський виноград важко чимось замінити. До того ж уявлення про вино з Грузії зараз змінюється. Якщо раніше знали тільки кіндзмараулі, то тепер уявлення розширюється. Зокрема, у нас великий вибір домашнього вина. Якщо ж хочеться чогось гарячішого – варто замовити чачу.


Кухня

Новий заклад «Мама Манана» має ще одну особливість – рибні страви, яких немає в іншому ресторані мережі. У меню ці страви називають «рибою з акцентом».

Зокрема, це тевзі тава-кебаб (94 грн) і тевзі баже (122 грн). У першому випадку йдеться про котлету з м’яса білої риби зі спеціями та соусом наршараб. У другому – про сазана під соусом баже із волоських горіхів і спецій. У Грузії цю страву традиційно готують на Новий рік.

Серед інших страв варто спробувати хачапурі тавадурі (154 грн). Це різновид традиційного хачапурі по-аджарськи. Та скоринка у страві нахлібному тісті виконана з сулугуні.

Оскільки порція страви становить 660 грамів, вона розрахована на компанію.

Аджапсандалі (84 грн) – це овочеве рагу з баклажаном, картоплею, квасолею, перцем, помідором, цибулею і спеціями.

Здебільшого у ресторані використовують українські інгредієнти. Українські продукти дуже добре лягають на грузинські рецепти, каже бренд-шеф «Мама Манана». Імпортує заклад лише інгредієнти, які є незамінними: спеції, певні види сиру та вино.