На Подолі відкрили новий бар Regenschirm. Його співвласники – Богдан Шолох і Михайло Золотар, що раніше керували Parasolka у сквері поблизу кінотеатру «Жовтень». Regenschirm німецькою мовою означає  «парасолька». Керівники кажуть: ту саму концепцію бар втілює в новій локації – тільки із ще більшим розмахом.

Концепція

Коктейль-бар Parasolka припинив існування восени 2016 року. Заклад розміщувався у прибудові на вулиці Ярославській. Його демонтували в межах кампанії з боротьби із МАФами. Рішення влади викликало суперечливу реакцію: постійні відвідувачі шкодували про втрату культового місця, а мешканці сусідніх будинків раділи – спокій уночі більше ніхто не порушував.

 Regenschirm

Де: Київ, вулиця Хорива, 25/12

Коли: 17:00 – 06:00

Facebook

Тепер спокій порушують на вулиці Хорива – Parasolka змінила розташування і стала Regenschirm.

Заклад відкрили на місці колишнього суші-бару «Япі». У новій будівлі значно більше місця, ніж на Ярославській. Вона має два рівні – верхній для барної стійки, кількох столів і місця для ді-джея та нижній з площею для вечірок. Над обома ярусами – об’ємна літера R. Уночі вона підсвічується неоном.

Перше, що кидається в очі зі входу – барна стійка на другому рівні. Regenschirm насамперед є закладом, де наливають хороший алкоголь. Та, на відміну від попереднього бару власників, він має ширший профіль. Тепер більша ставка робиться на кухню, для цього запросили досвідченого шеф-кухаря. До того ж на традиційні вечірки у п’ятницю та суботу вже запрошували Cape Cod, Pahatam і Влада Фісуна.


Богдан Шолох, співзасновник Regenschirm

Parasolka – маленький бар із душею, який зібрав навколо себе кістяк нашого руху. Це була чорна перлина посеред скверу біля кінотеатру «Жовтень». Це бар, у якому жила душа.

Regenschirm відрізняється від Parasolka всім. Наш рух виріс до неймовірних масштабів, ми стали більшими. Тепер у нашому арсеналі більше квадратних метрів, великий асортимент алкоголю і непоганий звук. А ще – надзвичайно смачна кухня.



Михайло Золотарь, співвласник Regenschirm

Ми знаємо і любимо цей район, тому бар хотіли відкрити саме тут. Місце шукали досить довго, більше ніж півроку. Коли нам спочатку його запропонували, довго вагалися. Адже ми планували розширитися не на настільки – це місце в п’ять разів більше за Parasolka. Та врешті вирішили ризикнути.

У чому різниця між нашим попереднім проектом і Regenschirm? Вона полягає у масштбаі та нашому ставленні до роботи з гостями. Parasolka була маленьким затишним баром. А Regenschirm – це трьохповерховий комплекс, який буде вміщати бар, ресторан, а згодом і клуб.


Бар

Бар-менеджером Regenschirm є Юлія Кістанова. Бармени наполягають, що перевагами закладу є простота та невимушена атмосфера. Кажуть, що здебільшого звертаються до гостей, як до друзів – якщо звернення на «ти» не забороняє надмірна різниця у віці.

Поруч із класичними коктейлями в барі подають авторські. Наприклад, різні варіації Zombie. Це досить міцний коктейль. Його основою є чорний 65-градусний ром. Грейпфрут додає екзотичний присмак, смак завдяки ньому виходить гірко-солодким.

Zombie – ром Bacardi Carta Negra, ром Overproof, сироп із корицею, лаймовий фреш, грейпфрутовий фреш.

Cucumber Sorrel Sour – Absolut Classic, сауер-мікс, цукровий сироп, мескаль, огірок, щавель.

Pisco Punch – Maсchu Pisco, цукровий сироп з ананасом, лаймовий фреш, спеції. Подається з сушеним ананасом.

Усі ці коктейлі коштують 150 грн. Співвідношення у замовленнях між авторськими та класичними коктейлями бармени оцінюють як один до одного. Час від часу у Regenschirm влаштовують спеціальні пропозиції на кшталт тижня неґроні.

Кухня

Меню для закладу готував шеф-кухар Віктор Петренко. Раніше він відповідав за кухню у літпабі «Крапка Кома». «Ми хочемо, щоб гості дивувалися, коли приходили в бар, що в Regenschirm є повноцінне меню», – пояснює шеф специфіку кухні в барі.

Шеф Віктор каже, що меню закладу не дуже велике, але буде постійно доповнюватися і оновлюватися відповідно до сезону. Нині Regenschirm має обмежене меню, та до кінця червня запустять повний варіант.

Принципова позиція на кухні – використання регіональних сезонних продуктів. «Зараз з’являється кухарська мода: ми почали цінувати локальні продукти. Нічого такого, що не росте в Україні, в нас на кухні немає. Усе – з українських продуктів», – розповідає шеф. Наводить приклад, що обирати баранину він самостійно їздив на Закарпаття.

З меню

Айнтопф із гречаною локшиною (відварена свинина, м’ясний бульйон, гречана локшина, зелена цибуля, пекінська капуста, зелень) – 90 грн

«Екстра-салат Kuchenchef» (бейбі-шпинат, зелена м’ята, молода редька, крем-сир, натуральний йогурт,

насіння льону, ягоди годжі) – 125 грн

Антибургер із яловичиною (котлети з яловичини, корнішони, печена картопля, бекон, чеддер, соус блю-чиз) – 140 грн

Індичка з кукурудзяним кремом і солодким чилі (філе індички з ароматом абрикоса, кукурудзяне пюре з вершками, зелений горошок, солодкий чилі) – 120 грн

«Величезний шоколадний мафін» – 75 грн

Шеф радить скуштувати кілька страв: клубний сендвіч, шварцрол та чилі з квасолею і яловичиною.

У клабсендвічі – індичка, бекон, сир, помідори, мариновані огірки та яєчня. Він подається з печеною картоплею і колою.

Шварцрол готують у трьох варіаціях: зі стейком, морепродуктами і вегетаріанський. На кухні страву називають «чорною шаурмою». Додаткові інгредієнти – солодкий чилі та огірки.

Чилі з квасолею і яловичиною подається з гірким шоколадом і підпаленими ошурками. «Вогонь – суто декоративний, але він створює аромат диму», – розповідає шеф Віктор. Палає страва і через перець, доповнює смак коріандр. Згори її закривають чорним лавашем.