У Києві на Грушевського відкрили новий заклад Hangover. «Наше місце – це похмілля під ключ. Ми організуємо вам похмілля, але одразу пропонуємо варіанти, як позбутися його наслідків», – розповідають співвласники закладу Ольга Рижик та Євген Дулін.

Фото: Діана Андруник

Концепція

Останні два роки співвласники працювали разом в одному з київських розважальних комплексів. Тривалий досвід роботи у нічних закладах підказав: у місті була ніша для закладу, в який можна було б приїздити до чи після вечірки.

«У нашій концепції похмілля може бути не лише від алкоголю. Його може викликати, наприклад, успішна зустріч чи невдалий день. Приїжджаючи до Hangover, ти вже все собі вибачив», – каже Ольга.

 Hangover

Де: Київ, вулиця Грушевського, 3

Коли: 12:00 – до останнього клієнта


Середній чек: 350 грн

Партнери наполягають: Hangover не є баром чи рестораном, це – заклад. Концепція цього місця полягає в тому, щоб люди могли приїжджати сюди на сніданок і залишалися тут надовго. Хочуть, щоб тут можна було комфортно поснідати, провести ділову зустріч, зустрітися з коханою людиною, а також відпочити з родиною.

Керівники кажуть, що прагнули створити заклад, який відрізнявся би від усього, що зараз є на ринку. «Нині у Києві є мода на здорову їжу. І якби ми хотіли відповідати моді, то відкрили б healthy food-заклад або грузинський ресторан. Та нам хотілося зробити щось інше», – додає Євген.

Співвласники завжди хотіли відкрити заклад в американському стилі, розглядали можливість відкриття традиційного дайнера – зі смаженим беконом і кавою, яку клієнтам періодично доливають офіціанти. Та врешті зробили ставку на більш широкий профіль: у Hangover окрім бургерів та макаронів із сиром є рамен і чилі кон карне.


Євген Дулін
співвласник

Hangover

«Hangover – це заклад-свято, це місце без прикрас. У нас, як у казино – немає годинників і взагалі усвідомлення часу. Звідси не хочеться йти.

Для мене гості Hangover – це люди, які розуміють, чого вони хочуть. Це люди, які хочуть себе потішити і не бояться цього. Ми за те, щоб люди себе балували. Адже навіть у спортсменів бувають дні розвантаження, а кожна дієта передбачає винятки.

Хочемо створити місце, де можна розслабитися і побути собою. Де можна буде, як у фільмі «Брат-2», сказати: “Мальчик, мы домой летим, водочки нам налей!”».


Локація

Заклад розташовано на Парковій алеї, в будівлі 1939 року. Для колишнього ресторану «Динамо» ця будівля слугувала складом продуктів. Досі збереглася вагонетка, що доставляла запаси від складу на кухню.

Керівники кажуть: локація непроста, вона диктує вимоги. До прикладу, через статус пам’ятки архітектури вони не змогли встановити великі вікна в основній залі. До того ж старі цегляні стіни вимагають особливого підходу до декорування: кітчеві картини чи плакати в історичній будівлі не повісити.

Фішка закладу – барна стійка та стільниця на найбільшому столі в центрі зали зроблені з дубових дошок, що залишилися від розібраних дерев’яних сходів на Андріївському узвозі. Біля бару – пульт для ді-джеїв. Окремі івенти в закладі влаштовувати не будуть. Люди будуть ходити до Hangover, а не на ді-джеїв, переконані Ольга та Євген.

Основна площа розділена на кілька окремих зон. У дальньому кінці кілька столиків можуть відрізатися шторами від решти зали. Євген каже, що заклад не буде зачинятися на організацію спеціальних заходів, але частина зали залишиться вільною для замовлень.

Можливість ізолюватися надають й кілька інших зон. По-перше, кілька диванів на низькій посадці, поблизу яких незабаром встановлять камін. По-друге, окреме місце, заброньоване для побачень – столик на двох затиснули між двох стін.

До кінця червня на другому поверху відкриють літню терасу. Оскільки навколо паркова зона, а не житлові будинки, Євген та Ольга називають її «чи не єдиною терасою в Києві, на якій можна буде галасувати». Контактний бар, великі зенітні вікна і цілодобовий у майбутньому режим – ще одні переваги тераси.

Кухня

На підготовку меню витратили понад рік. Спочатку втілити ідею спробував знайомий-американець, добре обізнаний у підходах до кухні в Сполучених Штатах. Та врешті співвласники вирішили, що концепція вимагає адаптації до українського ринку.

Долучився до складання меню шеф-кухар Борис Глаз. Досі він не працював шефом. Та за його плечима понад десять років роботи в ресторанному бізнесі. Ольга і Євген пояснюють: кадри вони підбирали не за досвідом, а за тим, чи відповідають вони філософії закладу.

Борис пишається своїми рецептами свинячих ребер за класичною рецептурою південних американських штатів та макаронів із сиром. Каже: мак-н-чиз був однією зі страв, які обов’язково повинні були увійти до меню. Він пригадує, що загалом випробував не менше 30 різних рецептів. «Хотілося б, щоб сир тягнувся, щоб смак справді був би схожий на американський», – пояснює шеф.


З меню

Стейк T-Bone – 500 ₴

Свинячі ребра Greendale (у солодкому томатному соусі

з коул-слоу і соленим огірком) – 320 ₴

Double Cheddar Burger – 230 ₴

Mac&Cheese – 180 ₴

Чилі кон карне (з диким рисом) – 210 ₴

Біфштекс із яловичини – 130 ₴

Великий сніданок Hangover – яйця на вибір, сосиски з індика, бекон, квасоля в томатному соусі, коул-слоу, тост, обсмажені шампіньйони, томати черрі, сезонні фрукти» – 199 ₴


Бар

Хоча Hangover не позиціонує себе тільки як бар, до алкоголю в закладі ставляться відповідально.

Усі коктейлі в барній карті крім назви мають номер. Фірмовий коктейль Hang Morning (200 грн) закріплено за номером 32. У його складі – Corona Extra, свіжий огірок, огірковий сироп і секретний інгредієнт.

Інший фаворит бармена – номер 13. Він має назву «Little Drops of Heaven». Absolut Pears, какао лікер, лісовий горіх, лимон і білок – 150 грн. «Ще один 13-й!» уже став крилатим висловом у закладі, кажуть керівники.

Та Ольга рекомендує спробувати і мексиканську мічеладу (150 грн): Olmeca Blanco, Corona Extra, шпинат, томатний сік, лайм та східні прянощі.


Ольга Рижик 
співвласниця Hangover

«Ми не обманюємо гостей розмальованими тарілками. У нас страва – це велика порція чесної їжі. Звісно, ми хочемо красиво подати їжу, але для нас найкращою подачею є натуральність.

Я досить багато часу провела у Сполучених Штатах і в Центральній Америці. Там люди п’ють з самого ранку. У них є спеціальне ранкове меню: мімоза під час сніданку – для американців це не гріх.

Однак це не означає, що з самого ранку треба напиватися. У нас є спеціальні легкі коктейлі. Просто для того, щоб ранок став маленьким святом».