The Village Україна розповідає про заклади, які щойно відкрились.

Концепція

Керуючі партнери — Христина Граненко, Ірина Кушнірська та Стів Котенко. Після 10 років роботи у ресторанному бізнесі всі троє вирішили, що настав час відкрити власний заклад.

Ідея в’єтнамської кухні з’явилась ще три роки тому завдяки другу власників, нинішньому шеф-кухару Chang і наполовину в’єтнамцю за національністю — Яну Нгуєну. Ідеї починалися з формату «давайте відкриємо точку поряд з метро і просто будемо торгувати супом Фо», але рік тому знайшлось приміщення для майбутнього повноцінного закладу Chang.

Бістрономія — це французьке поняття, що означає швидкий та недорогий заклад зі смачною їжею зі звичайних продуктів.

 CHANG

Адреса: Київ, вулиця Ярославів Вал, 23а

Години роботи: 11:00 — 22:30

Телефон: 067 873 7878


Середній чек: 170 грн


Христина Граненко

Я вважаю, що наші ресторанні тренди повторюють московський ринок. Так само був грузинський бум у Москві років 6 тому, а у нас він почався 3 роки тому. Потім у Києві з’явився рамен, що сприяло появі культури поїдання азіатського супу.  Коли ми тільки планували в’єтнамський заклад, у місті була одна лише їдальня в НАУ, де вчиться багато в’єтнамців і вони там готували свої страви. Тепер у Києві поступово відкривають заклади азійської їжі, у тому числі в’єтнамської.


Фо бо тай (суп з яловичиною та рисовою локшиною) — 88/118 ₴

У меню Chang є традиційні в’єтнамські супи Фо: з курятиною, з яловичиною та вегетаріанський з тофу і грибами шиітаке. Суп Фо подають з лаймом та соусом. За порадою офіціанта спочатку потрібно спробувати сам бульйон, потім з додаванням соку лайму, а потім з соусом, який підсолоджує смак. Менша порція супу — 450 мл, більша — 700 мл.

Серед традиційних страв ще є спрінг-роли з тофу або креветками, неми — смажені рулети з рисового паперу зі свининою або креветкою. Також подають в’єтнамські сендвічі Бань Мі з французького багету з курятиною, яловичиною або вегетаріанською начинкою та салати з холодною лапшою Нудл Бун.


ХРИСТИНА ГРАНЕНКО

Аудиторія не завжди розуміє, що в’єтнамська їжа — це не екзотика. Ми не готуємо сльози кобр і не смажимо скорпіонів в себе на кухні. В’єтнам довгий час був французькою колонією, за рахунок цього на в’єтнамську кухню дуже вплинула Європа: з хліба вони їдять лише французький багет, страви частіше негострі. В’єтнамці їдять дуже багато зелені, тому вони всі худі і живуть до 140 років.


Продукти для страв беруть локальні, м’ясо купують фермерське, соуси готують самостійно. На усіх столах закладу стоїть три соуси: солодко-гострий чілі-джем, шрірачі — найбільш гострий чілі-соус та середньо-гострий рибний соус з лаймовим фрешем, дрібно нарізаним червоним перцем та часником.

Спеціально для Chang в’єтнамська сім’я вирощує автентичну зелень у себе вдома під Києвом. Звичний нам базилік чи листя салату мають інший смак, кінза схожа на кріп, а не на петрушку, є кілька видів зелені, якої в Україні взагалі немає. Наприклад, заумонг.

Інтер’єр

Chang побудували у колишньому офісному приміщенні, все робили з нуля. Заклад може прийняти 80 гостей. Дизайн інтер’єру створювали спільно з LOFT BURO.

На стіні праворуч від входу висять буддійські барабани-мантри, подібні зазвичай ставлять біля храмів у В’єтнамі. На барабанах написані 7 мантр на санскриті. На іншій стіні намалювали відомі картини в’єтнамського художника Нгуен Тхань Бінь.

Тераса зі скляними стінами та великою кількістю зелені виходить у внутрішній двір. Літом вона працює без кондиціонерів, з відкритими вікнами, щоб гості сиділи на свіжому повітрі. Зимою тераса працюватиме як ще одна зала, але зі скляними стінами.

З меню:

Фо га (суп з курчам та рисовою локшиною) — 88 ₴

за 450 мл/118 ₴ за 700 мл

Веган фо чаі (суп з тофу та грибами шиітаке) — 88 ₴

за 450 мл/118 ₴ за 700 мл

Каррі га (курячі ніжки з бататом у соусі каррі) — 97 ₴

Нудл бун (салат з яловичиною у лемонграсі) — 85 ₴

Бань мі га (сендвіч з курчам у лемонграсі) — 86 ₴

Неми з креветками — 130 ₴

Спрінг-ролл з тофу та грибами шиітаке— 65 ₴

Ка тай чан (салат з маринованим у лаймі червоним окунем) — 138 ₴

Фо бо тай (суп з яловичиною та рисовою локшиною) — 88/118 ₴

Чім кут чін бо (смажений перепел) — 145 ₴
Ка тай чан (салат з маринованим у лаймі червоним окунем) — 138 ₴