The Village Україна розповідає про заклади, які щойно відкрились.

Фотографії

Діани Андруник

Власники нового закладу – Іван Дубовський і Яна Семанів. Пара познайомилась у барі Wood You Like на Подолі, співвласником якого тоді був Іван. Під час подорожі на Шрі-Ланку вирішили спільно розпочати власну справу. Від ідеї до відкриття закладу пройшло два з половиною місяці.


Іван Дубовський

«Оскільки раніше у мене був бар, я хотів залишити якийсь барний дух у нашому новому закладі. Саме через це у нас є контактний бар, на якому можна відпочити, і є зона зі столиками, щоб було де посидіти ввечері та попити коктейлі. Зараз є модне поняття «гастробар», я думаю, що це про нас. У нас кухня і бар повноцінні».


 Yummy Mummy

АДРЕСА: Київ, вулиця Велика Житомирська, 27

ТЕЛЕФОН: 097 557 5774

ГОДИНИ РОБОТИ: 9:00 – 23:00

(у п’ятницю та суботу до останнього гостя,

але не пізніше 01:00)

СЕРЕДНІЙ ЧЕК: 250 грн

Кухня і бар

Для розробки меню запрошували Марію Коваленко, яка раніше працювала в ресторанах «Любимый дядя», REEF, BEEF Мясо & Вино. У меню Yummy Mummy є сніданки, закуски, салати, супи, основні страви та десерти. У кожному розділі є вегетаріанські страви.

Сніданки доступні протягом всього дня: сендвічі, яйця, сирники, вівсяна каша з фундуком, лимоном та смородиновим джемом. В Yummy Mummy можуть приготувати яйця на смак гостя: смажена яєчня, омлет, додати шпинат, в’ялені томати, сир, бекон.

«З основних страв смачні яловичі щічки, якi обдаються паром впродовж 12 годин, тому неймовiрно м’якi. На перше я би радив крем-суп iз горошку з потрохами. Ми будемо додавати до меню сезонні страви, літом буде більше ягід, свіжих овочів та фруктів», – говорить Іван.

На кухні Yummy Mummy готують лише з українських продуктів, сири привозять із Закарпатської області. Каву замовляють у Coffee Boutique.

Для бару взяли традиційну коктейльну карту: міцні, класичні напої та лонги. Є два авторських коктейлі: Yummy Mummy на бурбоні та Yummy Daddy на бренді. На більшість коктейлів діє одна ціна – 120 гривень. Також є крафтове пиво BrewDog від шотландської пивоварні та імпортне вино.

Інтер’єр

Раніше на місці Yummy Mummy був офіс, після якого лишились тільки цегляні стіни. Дизайн інтер’єру Іван та Яна робили самостійно, ідеї частково черпали з Pinterest. Заклад поділили на дві зони: прохідна темна кімната з баром і головна зала з світлими стінами та великими вікнами.

Диван для основного залу знайшли на OLX, він з Нідерландів. Іван має ще один бізнес по виробництву дерев’яних меблів для закладів, тому столи і стільці виготовили самі. Квіти на стінах малювала художниця Оля Кучерук.

Плани

В Yummy Mummy планують проводити вінілові, гітарні, літературні вечори. Скоро на вулиці поставлять кілька столиків та лавки, щоб було місце де поснідати або просто посидіти.

З меню:

Сирники з апельсиновим конфiтюром – 80 грн

Сендвіч з фетою, запеченим перцем та базиліком – 85 грн

Яйця, які приготують за вашим бажанням – 55 грн (+додаткові інгредієнти 10-15 грн)

Мус з печінки зі смородиновим джемом – 95 грн

Мікс салатів з ростбіфом та ягідним соусом – 110 грн

Рукола з копченою скумбірєю та в’яленими томатами – 95 грн

Консоме із кролика з булгуром та м’ятою – 80 грн

Качина ніжка з кус-кусом та селерою – 115 грн

Гноччі з песто із руколи – 95 грн

Павлова з кремом із Маскарпоне та ягідним соусом – 80 грн