Діма Борисов втілив давню мрію – відкрив заклад, присвячений найкращим деталям Києва періоду 70-80-х років. Це не ностальгія за радянським союзом, це уважний погляд в минуле – на розвиток міста та переосмислення найважливіших його моментів в одній локації.

Люстри 80-х з метро Олімпійська, блискучі дерев’яні поверхні, чеська стінка у бібліотеці (по таку колись стояли черги); книжки шістдесятників та серванти з високими келихами для гостей, торшери та настінні лампи, офіціантки у фартухах та рахунки у рибках. Ну, і легендарна котлета по-київськи, яка стала основою концепції закладу.

Фотографії

Юля Вебер

Марія Банько 
PR сім’ї ресторанів Дмитра Борисова

«У Києві є страва, про яку знають люди в усіх куточках світу – легендарна Chicken Kyiv  Це дуже складний з технологічної точки зору продукт. Філе треба зачистити, відбити саме так, щоб воно добре просмажилось, але було соковите; паніровка має бути тонкою, але хрусткою. І от, коли ви розрізаєте котлету, а масло розтікається та змішується на тарілці з пюре та овочами, має відбуватися оцей «вау» ефект».

Ми три роки відпрацьовували технологію в «Канапі» та «Останній Барикаді» і ось нарешті отримали Chicken Kyiv того рівня, який нам подобається. Від першої ідеї, від першого лого, пройшло 4 роки».

 Chicken Kyiv

Де: Хрещатик 15/4

Коли: з 8:00 до 23:45


Середній чек: (основна страва – кава / чай – десерт) – 350 грн

Facebook

Instagram

Кухня

Основний продукт – курка: курча маленьке, каплуни, м’ясо яких більш ніжне, пулярка, яйця, і все, що можемо з цього зробити. У приготуванні страв використовується вся туша, кухня не працює з готовими грудками, які постачаються з фабрики. Це безвідходне виробництво, яке дозволяє у приготуванні задіяти усю курку.

Є мариновані яйця та торти з курячої печінки; сендвічі з рваною куркою у вершковій булці та сендвічі зі стегном; копчена курка та половинка курчати гриль; куряча ніжка з яблучним чатні, курячі крильця та курячі лапки в гострому соусі.

Також є навар з півня, який вариться по 8-12 годин і отримує смак, за насиченістю як у рамена. Єдина не куряча страва – Сhicken Kyiv з Судака.

Серед десертів доведеться обирати між «Павлова» з маракуйєю та класичним «Київським тортом» за аутентичним рецептом – горіхове безе, крем, фундук. Також є булочки з маком, горіховою пастою, медовик зі згущеним молоком, заварні тістечка та інші київські ласощі. Усю випічку готують з дня на день.

З меню

Торт з курячої печінки з моркв'яною глазур'ю – 89 грн 54 коп

Густий навар з півня зі смаженим курячим стегном, копченою курячою грудкою, яєчною локшиною, маринованим яйцем та квашеними зеленими помідорами – 98 грн 11 коп

Сендвіч з рваною куркою у вершковій булці – 134 грн 19 коп

Курячі крильця / крила птеродактиля в гострому соусі з хрусткими овочами: селера, пастернак, морква, петрушка – 112 грн 89 коп

Класична котлета по-київськи з трюфельним пюре та овочами - 149 грн 73 коп.

Котлета по-київськи з судака з пюре та цвітною капустою, міксом салатів та овочами (томати, листя броколі, бебі-морква) – 189 грн 11 коп

Напої:

Лимонади:

Крем-сода / 300 мл

Буратіно / 300 мл

Дюшес / 300 мл

39 грн

Компот / 250 мл

Кисіль / 250 мл

Морс / 250 мл

22 грн

Сніданки у великому місті:

Основа:

курячий паштет, кав'яр оселедця, фермерське вершкове масло, соус на основі сиру, джем, 3 види свіжоспеченого хліба

Обирайте до цього:

Яйця Бенедикт з баликом осетра, чорним оситровим кав'яром, спаржею та сирним соусом

Омлет з курячою кров'яною ковбасою

Яєчня з курячими ковбасками

Гранола з джемом з чорної смородити та йогуртом

Сирники з двома соусами

Французький тост з карамельною помадкою

98 грн 19 коп

Важливо: сніданки у ресторані подаються з 8 до 12 у будні та з 9 до 13 у вихідні.

Простір

Усе внутрішнє будівництво проводилося з нуля і зайняло півроку. Займався проектом архітектор Олег Волосовський.

На вході гостей зустрічає символ закладу – півень, який щогодини розправляє крила та співає.

Внизу, за шафами, заховали секретний бар Артема Лебедєва. У нього можна потрапити за «чекін», який треба показати персоналу закладу.

З меню секретного бару:

Аперитиви:

Shery Shrab / 110 мл – 139 грн

Renaissance / 160 мл – 129 грн

Діжестиви

Garnet Amaro / 100 мл – 145 грн

Killer in Red / 90 мл – 112 грн

Заклад kid-friendly, з пандусом та пеленальним столиком.