The Village Україна дізнається, що актуально купувати на ринку в цьому сезоні.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Ілля Сьомін

шеф-кухар ресторану Tin Tin


Незважаючи на те, що я шеф-кухар в’єтнамського ресторану, у нове літнє меню я ввів кілька страв з українськими сезонними продуктами. Наприклад, це солодка парова булочка з начинкою з ревеню, нектаринів, імбиру і рожевого перцю. Також – азійський салат із вітчизняних огірків з ревенем, тахіні та смаженим часником. Окрім того – салат із трьох видів помідорів і песто. Соус для нього – на основі арахісу і тайського базиліку, який ми вирощуємо у себе.

Із сезонних продуктів я порекомендував би, зокрема, помідори. Вони зараз уже ґрунтові, а не тепличні. Їх може бути десятки видів, але серед них обираю жовтий, чорний і чері. Також зверніть увагу на цукіні та кабачки. Їх зараз дуже багато, тому ціна на них дуже низька. Те саме стосується і баклажанів.

Яна Жадан

Христина Скрипка

менеджерки з розвитку Житнього ринку, засновниці гастроспільноти Foodies


Саме у липні вирушайте на ринки в пошуках кабачків у доступному різноманітті – зараз можна знайти круглі кабачки, які зручно фарширувати (кус-кусом наприклад), яскраві та м’які жовті, маленькі патісони, а також цукіні.

Окрім цього, не забувайте й про квіти: їх варто наповнити моцарелою та підсмажити у фритюрі (ми це вже радили робити наприкінці червня, але сезон – надто короткий, тому краще не нехтувати зайвою можливістю посмакувати). А ще з кабачків варять неймовірне варення.

Наш особистий фаворит липня – кукурудза. Великі та привабливі качани, поки кукурудза молода – варяться швидко, опісля можна або кинути на гриль, або протушкувати в суміші вершкового масла, меду та лимону, або просто варені натерти сіллю (морською чи рожевою, з трюфелем чи травами) та з’їсти з олією.

З ягід у липні ми обираємо дуже не поширену на прилавках, але не менш привабливу китайську вишню. Дрібненька та ніби прозора, вона має приємний кислий смак з характерним ароматом. Чудово доповнює солодке.

Фото: Наті Авдєєва для The Village Україна