The Village Україна дізнається, що актуально купувати на ринку у цьому сезоні.

Яна Жадан та Христина Скрипка


Foodies, Житній ринок

Червень – офіційний старт літа, коли вже можна не чекати на, приміром, полуницю чи персики, а просто насолоджуватися. Здається, це для нас найважливіше літнє відчуття – напевно знати, що сьогодні буде молодий горох та кабачки, за тиждень ревінь, потім – уже суниці й далі, далі, далі.

Цього червня ми радимо завітати на ринки за білою черешнею – у неї такий тонкий смак і чудова тверда текстура. Гарно не тільки поїсти свіжої, а й приготувати те саме відоме варення з білими черешнями та лимонними цукатами.

Інший сезонний спеціалітет – чорниця. Найкраще їсти просто столовою ложкою. Перша чорниця – як перша полуниця – має ніжний і трохи більш спокійний смак. Хоча, з власного досвіду, до неї краще додавати суницю та аґрус.

Ще можна просто написати помідори. Жовті, рожеві, бичаче серце, мікадо, чорний принц. Нічого нового, але зараз вони найкращі. Ще одна важлива знахідка червневого ринку – це стрілки часнику та квіти цукіні. Обидва продукти не дуже поширені у нас для вжитку, але прекрасні за смаком. Стрілки смачно просто готувати в клярі та додавати до салатів, подавати з рибою, а квіти цукіні – фарширувати, наприклад, вершковим сиром з горіхами. Найважливіше з сезонними продуктами – не потрібно вигадувати щось складне, адже вони самі є концентрацією закладеного смаку.

Катерина Таміліна


Good Wine

Цей сезон – це перша кукурудза і останні два тижні, коли можна придбати свіжі черешні, суниці та малину. Також це початок нетривалого сезону жимолості, багатої на вітамін С і кремній. Ця ягода підвищує імунітет і позитивно впливає на якість волосся та шкіри. Жимолость можна вживати сирою, додавати у фруктові салати, використовувати для приготування варення і компотів, а також як добавку до дієтичного харчування.

Анна Лобанова


Blur Coffee

Червень – це місяць ягід. Зокрема, дуже важко уявити початок літа без полуниці. Blur Coffee також не оминули сезонну ягоду. Полуниці доповнюють холодну вівсянку та новий тост з авокадо. Окрім того, вони стали прикрасою ягідного смузі-боулу. Ягідний трайфл також тепер готуємо з використанням свіжих сезонних полуниць. Загалом ягоди можна додати у будь-яку страву.

Ілюстрація: Анна Шакун для The Village Україна

Фото: Тарас Яковлєв для The Village Україна