The Village Україна розповідає, де їсти шаурму в центрі Києва.

«Шаурма Doner»

Скільки: 35-65 грн

Особливість: сирійський рецепт

«Шаурма Doner» – точка з шаурмою на Бессарабському ринку, біля виходу на Крутий узвіз. На цій локації вони працюють уже понад 15 років, кажуть у кіоску. Особливість місця – сирійський рецепт шаурми. Поряд, у тамбурі біля входу на ринок, по-сирійськи готують і фалафель. Шаурму пропонують у двох видах: із куркою (35/40/60 грн) і телятиною (50/65 грн). За додаткові 5 гривень до шаурми додають картоплю фрі, гриби чи сир. За спеціальною пропозицією курячу шаурму та колу можна придбати за 52 гривні.

Doner House

Скільки: 45-60 грн

ОСОБЛИВІСТЬ: цілодобовий режим

Doner House – ще одна точка на Бессарабському ринку, фасад якої виходить на вулицю Басейну. Тут пропонують дьонери – німецький варіант шаурми за ліванським рецептом. Курячий дьонер коштує 45 гривень, а з телятиною – 60 гривень. Також в асортименті фалафель (25 грн) і фалафель із хумусом (35 грн). Особливість  Doner House – робота в цілодобовому режимі.

Fast Food Master Class

Скільки: 30-75 грн

ОСОБЛИВІСТЬ: шаурма у піті і булці

Fast Food Master Class – мережа кіосків із шаурмою, представлена на Вокзальній площі, Севастопольській площі, Контрактовій площі, а також станціях метро «Арсенальна» та «Берестейська». «Я стою на цьому місці вже десять років», – каже власник точки з шаурмою на Севастопольській. Спочатку його місце розташовувалося ближче до виходу на Повітрофлотський проспект, а тепер – під куполом підземного переходу. В асортименті Fast Food Master Class шаурма (30-75 грн), хот-доги (25-32 грн) і фалафель (40 грн). Шаурму пропонують у двох видах: із куркою і телятиною. Усього можна обрати чотири розміри: міні (30/32 грн), звичайна (40/45 грн), велика (50/55 грн) і подвійна (70/75 грн). Також є варіанти шаурми у піті (45/55 грн) і в булці (45/50 грн).

Kipish. Street Kosher Food

Скільки: 62 грн

ОСОБЛИВІСТЬ: суп як додаток

Kipish – кошерна точка з фалафелем, розташована поблизу синагоги Лазаря Бродського поблизу станції метро «Палац спорту». Здебільшого фургон спеціалізується на фалафелі. Утім пропонують тут і шаурму – за 64 гривні. Також в асортименті супи (39 грн), картопля фрі (25 грн), а також сабіх у піті (45 грн) та арайс із телятиною (59 грн). Особливість точки – вона не працює в суботу.

«Біг-Бург»

Скільки: 27-100 грн

ОСОБЛИВІСТЬ: темний лаваш

«Біг-Бург» – мережа кіосків із шаурмою, представлена, зокрема, на Контрактовій площі та «Вокзальній». Курячу і телячу шаурму продають у порціях Mini Bambino (27/30 грн), Star (45/50 грн) і Grande (90/100 грн). Також пропонують додати до шаурми сир – це коштує на 5 гривень дорожче. Окрім того, в асортименті фалафель (29-44 грн) і смажені ковбаски (29-39 грн).

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місці.

Фото: Ярослав Друзюк для The Village Україна