У рубриці «Слово шефа» The Village Україна в співпраці з різними закладами запитує шефів, яка концепція їхньої кухні та що потрібно спробувати насамперед.

Ресторан

Magnetisme Café des arts

вулиця Саксаганського, 147/5

Сайт

Facebook

Час роботи:

11:00–23:00

Середній чек – 1300 грн

Magnetisme Café des arts – це ресторан французької регіональної кухні. В закладі додають, що «Café» в назві не просто так – у Франції такий формат закладу є стилем життя містян і цілим пластом культури.

«Кафе – це і невеликий заклад, де можна провести свій ранок, і вишуканий ресторан, який ви знайдете в червоному гіді Мішлен. Це місце, де збирається місцева інтелігенція, й обов’язкова точка на карті, куди бажають потрапити туристи, щоб відчути цю особливу атмосферу», – кажуть у Magnetisme Café des arts.

Інтер’єр закладу

Magnetisme – це французька еклектика, що поєднується з локальним баченням.

Основні матеріали, які використовуються в інтер’єрі – темний смарагдовий мармур і сірий оксамит. Цегляна стіна з грубою фактурою поверхні та приглушене тепле освітлення надають ресторану ще більшої камерності, особливо із заходом сонця. А естетика досягається за допомогою композицій із квітів і картин, які написала художниця Олександра Кирилова.

У закладі столи FENIX від французького дизайнера, посуд – Riedel, а декор – робота українських майстрів, наприклад, скульптури від Влада Волосенко. Навіть бар став місцем для творчого самовираження. Його прикрасили книжками й автентичними статуетками, які знайшли в крамничках Франції.

Артем Лоскутов

шеф-кухар Magnetisme Café des arts

Кухня закладу

В основі меню нашого ресторану – класичні рецепти центральних і північних регіонів Франції. Я вже понад 18 років працюю з французькою кухнею, за цей час звернув увагу на те, що вона часом нагадує українську. Насамперед завдяки розвитку в схожих кліматичних регіонах. Саме тому майже всі страви ми готуємо з найкращих локальних українських продуктів, а устриці, равлики, прянощі, олії та компоненти для приготування соусів замовляємо безпосередньо із Франції.

Окрім позицій, зазначених у меню, спеціально для гостей я можу приготувати унікальні авторські страви. Я спілкуюся з людьми особисто, дізнаюся про їхні смаки та створюю щось абсолютно нове.

Вино закладу

Винна карта Magnetisme Café des arts – це ретельно відібрані позиції від нашого шеф-сомельє Олега Кравченка. Серед них ви знайдете найкращі вина Франції, а також якісні взірці зі всього світу. У нашій колекції представлені як упізнавані позиції, так і рідкісні ексклюзиви від невеликих винних домів.

Наша окрема гордість – це винний погріб «Cachette de vin» із зоною дегустації, де ви можете зануритися в культуру виноробства та самостійно обрати червоне або біле, тихе чи ігристе, Старого Світу чи Нового, або ж просто ваше улюблене вино. Кожен охочий може забронювати столик, що розташований у винному погребі. Крім того, ми пропонуємо гостям спеціальний дегустаційний сет.

Завдяки девайсу Coravin гості ресторану можуть покуштувати улюблене вино або спробувати новий взірець, не замовляючи цілу пляшку. Coravin дозволяє не відкорковувати пляшку, а через тонку голку під тиском «виштовхувати» вино прямо в келих.

Бар закладу

Окрім класики, ми пропонуємо гостям скуштувати твісти на традиційні коктейлі та позиції з додаванням кальвадосу, французького лікеру, джину або бренді. Також у барній карті ви знайдете авторські коктейлі від шеф-бармена Андрія Матюка.

Серед особливостей барної карти – коктейлі на основі Song Cha, міцного чайного напою, що має азійське походження. Всього три інгредієнти – натуральне чайне листя, чиста вода та спирт – дають цікавий смак і простір для експериментів. У Magnetisme Song Cha подають у чотирьох варіаціях коктейлів.

Які три страви варто спробувати насамперед?

Філе качки з яблуками, молодою морквою та соусом Гран Марньє

695 грн

Качине філе витримується в прохолодному місці кілька днів для надання ніжності м’ясу. А потім обсмажується до середнього прожарення та хрумкої скоринки. Подається з яблуками в пряному сиропі, бебі-морквою, спаржею та морквяно-цитрусовим пюре й апельсиновим соусом.

Соковите листя салату з морепродуктами, манго й авокадо 

420 грн

Середземноморський салат із легким кремом з авокадо, тонкими нотками манго та соусом цитрон є яскравим представником регіону Нормандії.

Шоколадний десерт «Крокко-шокко»

240 грн

Десерт для поціновувачів шоколаду, який поєднує різні його текстури, ніжні та легкі ягідні відтінки, подається із сорбетом Фромбуаз.

Коктейлі

«Apple pie» (280 грн)
«Cherry Brandy Alexander» (260 грн) 
«Penicillin» (280 грн)

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ