Оновлене меню ресторану Fenix Italia, що на бульварі Лесі Українки, присвятили смакам та естетиці італійського літа. Такого, яким його пам’ятає з дитинства маестро Стефано Антоніоллі (шеф закладу Fenix Italia ред.). Усе гастрономічне розмаїття Італії він утілив у нових авторських стравах.

The Village Україна разом із рестораном Fenix Italia розповідають про п’ять нових страв із меню, які варто спробувати.

Ресторан

Fenix Italia

Бульвар Лесі Українки 30-А

Години роботи

08:00–24:00

Стефано Антоніоллі

шеф закладу Fenix Italia

Паштет із фуа-гри, маринованої в «Педро Хіменес», із черешнею та крутонами з шоколадного хліба

420 гривень

Маестро пропонує спробувати ніжний паштет із фуа-гри, маринованої в білому кріпленому вині «Педро Хіменес», під виглядом апетитних черешень. Намастіть так звану ягоду на хрусткий крутон із шоколадного хліба власного приготування Fenix і додайте свіжі ягоди черешні.

Тартар з авокадо та полуниці з морозивом горгондзола

298 гривень

Літо в Італії – це мінімум термічної обробки продуктів і максимум збереження смаку й користі. І поки в Україні триває сезон полуниці, на Сицилії – сезон авокадо. Стефано Антоніоллі вирішив поєднати ці два інгредієнти в авторській страві. Він відтінив смак морозивом із сиру горгондзола із блакитною пліснявою, який зазвичай виготовляють у Ломбардії та П’ємонті.

Середземноморська піца

360 гривень

Смак автентичної піци в найстарішій піцерії Неаполя надихнув Стефано на створення власної версії класики – середземноморської піци. Тісто для неї, що має хрустку скоринку та повітряну середину, ферментують 48 годин. До начинки додають соус із томатів, анчоуси, страчателу, каперси, дегідровані оливки та фермерські томати чері.

А ще в ресторані є найбільша у країні неаполітанська піца-піч.

Десерт «Зелене яблуко»

245 гривень

Цей десерт із кислинкою ідеальний на літню спеку. Під час його створення Стефано надихався стравами, які готував у дитинстві із плодів, що власноруч збирав у саду та на городі в містечку Тревізо неподалік від Венеції.

Ескімо семіфредо рікоперто з вишнею та шоколадом

197 гривень

Семіфредо – це традиційний італійський десерт, який за консистенцією нагадує м’яке морозиво. Однак усередині страви не традиційне джелато, а мус із фуа-гри. Особливість семіфредо не тільки в тому, що воно не замерзає повністю та залишається м’яким, а й у тому, що його подають зі шматочками ягід, печива або горіхами. В авторській страві маестро поєднав ескімо з вишнею й екстрачорним шоколадом.

Матеріал підготовлено за підтримки