Ardbeg презентували новий віскі Wee Beastie з найменшим терміном витримки – п’ять років. «З англійської Wee Beastie перекладається як «маленька тваринка», а шотландці так жартома називають усіляких дрібних тварин: від комах до мікробів», – бренд Ardbeg.

Віскі має світло-золотий колір і свіжий трав’яний аромат із нотами ванілі, груші, свіжомеленого перцю й шинки, глазурованої в меду. А також інтенсивний аромат кави по-турецьки й соснової смоли. З додаванням води розкриваються більш трав’яні ноти: ветивер, фенхель, аніс, зелене яблуко.

У смаку Wee Beastie є ноти шоколаду, дьогтю, креозоту та копченого бекону, що переходять у смак ментолових льодяників зі смаком евкаліпта й анісу. А довгий посмак має ноти морської солі, какао та карамелі. 

Для витримки Wee Beastie використовували комбінацію бочок з-під бурбона та бочок, оброблених хересом Олоросо. Тривалість витримки спиртів становить не менш як 5 років, а міцність напою – 47.4%. За словами команди, новий віскі підкреслює смак молодого спирту Ardbeg і дозволяє спробувати перегонні куби винокурні.

«Wee Beastie – невелика тварина з лютим і диким характером, він неслухняний і не піддається контролю. Ми створили такий віскі. Маючи лише 5 років витримки, він сильний і складний на смак. І хоча Wee Beastie молодий, ми надали йому баланс, що дозволяє смакувати напій як самостійно, так і у складі димного коктейлю», – команда Ardbeg.


Ardbeg – винокурня шотландського віскі в шотландському селі Ардбег. Винокурня використовує солодовий ячмінь, отриманий із пивоварень міста Порт Еллен. При цьому односолодовий віскі Ardbeg ніколи не створюють методом холодної фільтрації. Також напій не містить штучних барвників.

У 2018 і 2019 роках Міжнародний конкурс IWC назвав Ardbeg «Винокурнею року». ​За останні 12 років віскі Ardbeg отримало вісім нагород, серед яких «Найкраще віскі року», «Шотландське віскі року» та «Найкраще у світі односолодове віскі».


Матеріал підготовлено за підтримки Ardbeg