Ресторан грузинської кухні Dediko нові власники відкрили в січні 2021 року під керуванням консалтингової компанії Cleverset. Кожна зала в закладі має індивідуальний формат, а інтер’єр для них розробила дизайнерка Анастасія Пічугіна.

The Village Україна разом із рестораном Dediko розповідають про концепцію оновленого закладу та що потрібно спробувати насамперед.

Ресторан

Dediko

проспект Лобановського, 6А

Години роботи

10:00 – 23:00

Середній чек

350 гривень

Олександр Чуняк

Леонід Зубко

керівні партнери компанії Cleverset


Який інтер’єр закладу?

У двоповерховому ресторані Dedikò є п’ять зал. Кожну з них назвали жіночим грузинським ім’ям.

  • Зала Лалі на першому поверсі ресторану має великі вікна та живі квіти й рослини на підвіконнях. Доповнюють інтер’єр оригінальні плетені люстри. Також у залі є контактна барна стійка.
  • Зала Ніно – найбільша в ресторані. Вона призначена як для бізнес-зустрічей, так і для бенкетних подій до 60 персон. У приміщенні розташували великий стіл для компанії на 16 людей.

  • Зала Тако – закрита VIP-зала. У ній також можна провести особисті зустрічі або влаштувати бенкет.
  • Зала Суліко розташована на другому поверсі ресторану. Власники позиціюють її як зону для відпочинку. Тут містяться кальянна зона, дивани, крісла, а також три підвісні кокони. Залу декорували живими квітами та рослинами. Особливими атрибутами інтер’єру приміщення є декоративні кальяни різних видів і розмірів.

  • Зала Нані – цілорічна літня тераса-балкон, а також кальянна зона.


Яка атмосфера та хто гості закладу?

Із грузинської мови слово dediko перекладається як «матуся». І як справжня матуся, ми радіємо кожному гостю, наче рідній дитині. Для кожного знайдеться щира посмішка, теплі слова та найсмачніша їжа. Хтось приходить до нас поснідати, а хтось проводить ділові зустрічі за обідом. Разом вечеряємо, насолоджуючись смачною грузинською кухнею й ексклюзивними грузинськими винами. Відпочиваємо в кальянній зоні та створюємо особливу атмосферу для святкування важливих подій.

Кожні п’ятницю та суботу в ресторані грає жива музика. А гості завжди можуть зіграти в нарди, шахи та шашки й переглянути спортивні та загальносвітові події.


Яка кухня закладу?

У меню ресторану представили традиційну грузинську кухню, а також фірмові страви від Dediko та кілька позицій традиційних страв української кухні: борщ український зі сметаною (109 гривень), картопля смажена по-домашньому (62 гривні).

А в барній карті гості знайдуть ексклюзивні грузинські вина. Їх можна знайти в закладах, але в магазинах ці позиції не продають.

Які особливості ресторану?

Для ресторану розробили хоспер-меню. Хоспер – це піч, що поєднує гриль, мангал і традиційну дров’яну піч. Її головна перевага полягає в тому, що всередині неї через постійну високу температуру їжа просмажується відразу з усіх боків. Це дозволяє прискорити час її приготування та зберегти соковитість продуктів.

Які три страви варто спробувати насамперед?


Смажені хінкалі зі свининою та телятиною

4 штуки 68 гривень

Мішечки з тонкого тіста наповнені меленою свининою та телятиною з цибулею, зеленню, червоною гострою аджикою та грузинськими спеціями.

Аджарулі

119 гривень

Перепічка із дріжджового тіста у формі човника, спечена з імеретинським, адигейським і сиром сулугуні. Страву подають з яєчним жовтком.

Шашлик зі свинини

235 гривень

Шматочки свинячого ошийка маринують у класичному соусі на основі цибулі, солі, перцю з додаванням ароматного лаврового листа та кмину. Подають зі свіжою кримською цибулею, зеленню та зернами граната.


Матеріал підготовлено за підтримки