Багато європейських країн мають традицію завершувати трапезу міцним напоєм – дигестивом. У Франції для цього обирають коньяк або арманьяк, у Португалії – портвейн, а італійці надають перевагу граппі й лимончелло. І якщо в Європі їжу давно гармонійно поєднують із помірним споживанням якісного алкоголю, в Україні ця культура поки тільки починає набирати обертів.

The Village Україна разом з Nemiroff розповідають, що таке дигестив та як його обрати.


Що таке дигестив?


Дигестив – напій, що подають після їжі або до десерту. Вважається, що він очищає смакові рецептори та покращує процес травлення. Найкращий час для дигестиву визначити дуже легко – він збігається з часом подачі десерту. До речі, дигестив – зручний спосіб натякнути на завершення обіду або вечері.


Як обрати правильний дигестив?


Дигестив – гостинний спосіб завершити трапезу. При виборі напою важливо пам’ятати, що він має бути смачним, міцним та ароматним. А щоб полегшити процес вибору, дотримуйтеся кількох простих правил:

1

Обирайте напій, що має багатий і насичений смак.

2

Зверніть увагу на колір: дигестив має більш насичений і темний колір, ніж аперитив.

3

Не забувайте про меню: напій має поєднуватися зі стравами, які подавали під час трапези, або ж бути альтернативою десерту.

Зазвичай як дигестив обирають віскі, смакову горілку, кальвадос, коньяк, лікери, кріплені вина, настоянки та бітери. Пам’ятайте, що дигестив – це про міцний алкоголь.


Як обрати правильний дигестив?


Дигестив – гостинний спосіб завершити трапезу. При виборі напою важливо пам'ятати, що він має бути смачним, міцним та ароматним. А щоб полегшити процес вибору, дотримуйтеся кількох простих правил:

  • Обирайте напій, що має багатий та насичений смак.
  • Зверніть увагу на колір: дигестив має більш насичений і темний колір, ніж аперитив.
  • Не забувайте про меню: напій має поєднуватися зі стравами, які подавали під час трапези, або ж бути альтернативою десерту.

Зазвичай у якості дигестиву обирають віскі, смакову горілку, кальвадос, коньяк, лікери, кріплені вина, настоянки та бітери. Пам'ятайте, що дигестив – це про міцний алкоголь.


Як поєднувати дигестив з їжею?


Хороший варіант для завершення вечері та навіть обіду – нова лінійка смакових горілок The Inked Collection від Nemiroff. Це три яскраві, незвичні смаки, які можна комбінувати з основним меню та десертами. А ще подавати в різному вигляді.

Nemiroff The Inked Collection Wild Cranberry створили свіжою, з відчутною кислинкою. Терпкість і соковитість журавлини напою доповнить легкі закуски та салати.

Нещодавно на дегустаційному конкурсі в Лондоні її визнано Best in Show і відзначено золотою медаллю за смак.

Найкраще подавати: у коктейлі «Космополітен» чи твісті Nemiroff Spritz.


Рецепт Nemiroff Spritz Twist


30 ml

Nemiroff Wild Cranberry

20 ml

Lemon Fresh

15 ml

Simple Syrup

90 ml

Prosecco

30 ml     Nemiroff Wild Cranberry

20 ml     Lemon Fresh

15 ml     Simple Syrup

90 ml     Prosecco


Nemiroff The Inked Collection Bold Orange


Nemiroff The Inked Collection Bold Orange підійде для прохолодних осінніх вечорів. У смаку розкривається кмин, а в ароматі – нотки апельсинового варення, кориці й імбирного печива. Смакуватиме такий дигестив краще за все після вечері з рибою, м’ясом і гарнірами.

Професіонали індустрії із США на конкурсі Ultimate Spirits Challenge відмітили «Терпкий Апельсин» золотою медаллю та власною рекомендацією.

Найкраще подавати: у чарках без льоду.


Nemiroff The Inked Collection Burning Pear


Nemiroff The Inked Collection Burning Pear – це поєднання м’якого грушевого аромату з нотками солодкої ванілі, меду, м’яти, перцю, кориці та коричневого цукру. Обирайте для завершення вечері в поєднанні з шоколадними та сирними десертами або сирами. Її також визнали «Смаковою горілкою року» в Нью-Йорку.

Найкраще подавати: з льодом або в охолодженому шоті.

Матеріал підготовлено за підтримки