Заклад ZebraLounge на Михайлівській вулиці відкрився у 2016 році у форматі «для своїх». У 2018 році концепцію змінили, поєднавши в одному закладі чайну, коктейльну та кальянну культури. А цього літа оновлення торкнулися коктейльної карти. Основою створення нових напоїв стало поєднання традицій чайної та барної культур.

The Village Україна разом із ZebraLounge розповідають про нове коктейльне меню та історію його створення.

ZebraLounge

Сайт 

Facebook 

Instagram

Години роботи

пн-чт з 16:00 до 00:00

пт-нд з 16:00 до 02:00

на час карантинних обмежень заклад працює з 14:00

Адреса

вул. Михайлівська, 22Б

Лана

бартендерка ZebraLounge

«У створенні нового меню я намагалася поєднати алкогольну та чайну культуру. Спочатку це здається неможливим, проте головне – баланс. Саме завдяки йому можна отримати ідеальну комбінацію. Більшість нових коктейлів я створювала, надихаючись спогадами про подорожі різними країнами та містами. Наприклад, Dulche Libertad – це про осінній Амстердам, Bruja – про південну Шрі-Ланку, а BerÍs – про Рим у березні».


Dulce Libertad: вишня й шоколад

Коктейль Dulce Libertad – це поєднання лікеру Amaretto, що надає терпкий смак мигдальної кісточки, лікеру Marasquin із сухої мараскінової вишні та бітеру Xocolatl Mole з нотами кориці, гіркого шоколаду та какао. Це пряне поєднання інгредієнтів доповнює дубовий бурбон і темний улун, що додає чайного посмаку. Для декорування напою Лана обирає живі квіти.

Інгредієнти: бурбон Wild Turkey 101, лікер Marasquin, лікер Amaretto, лікер Violette, лікер Jägermeister, бітер Xocolatl Mole, настій Фен Хуан Дань Цун, вишня.

145 гривень


Negroni 2: три у квадраті

Класичний коктейль Negroni складається з трьох інгредієнтів – джину, вермуту й лікеру. Проте в ZebraLounge створили нову варіацію напою, який називають «Негроні на Негроні». За словами Лани, у цьому трикутнику, з якого складається напій, усе у квадраті: негроні в келиху, негроні в льоді.

Інгредієнти: джин Tanqueray, лікер Campari, вермут Martini Rosso, бітер Angostura.

150 гривень


Berís: полуниця та бурбон

Поєднання соковитої полуниці, витриманого бурбона, стиглого гранату та цитрусових нот надають коктейлю легкий солодкий смак. «Це ягідний вибух на кінчику язика, льодова свіжість та яскравий аромат в одному келиху», – зазначає бартендерка.

Інгредієнти: бурбон Wild Turkey 101, настій Каркаде, гранат, полуниця, цитрус.

135 гривень


Bruja: трави й аніс

Лана розповідає, що у створенні цього коктейлю вона намагалася отримати щось магічне й загадкове. Трав’янистий присмак джину доповнив бітер Peychaud's із нотами анісу та ананасової настоянки. А чайний настій Лаошу Ябао надає легкий освіжаючий посмак.

Інгредієнти: джин Rhubarb & Ginger Whitley Neill, лікер Chartreuse, бітер Peychaud's, настій Лаошу Ябао, ананасово-розмаринова настойка, цитрус.

145 гривень


Becher Sour: цитруси та піна

Коктейль Becher Sour народився зі спогадів про спекотну Шрі-Ланку. Тому Лана, створюючи його, обрала трав’яний лікер Becherovka, який доповнила спеціями, цитрусовою кислинкою бітерів і легкою піною.

Інгредієнти: лікер Becherovka, сироп Spiced Chili, цитрусові бітери, easy foam.

140 гривень

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ