На час карантину київський заклад Sam's Steak House змінив формат на Sam's Steak & BBQ Market. Тепер стейки та продукти для барбекю можна замовити додому, щоб приготувати їх власноруч за інструкціями шеф-кухаря.

The Village Україна разом зі Sam`s Steak & BBQ Market розповідають, які позиції з меню варто спробувати насамперед.

М'ясо для стейків у Sam's Steak House

Стейки Sam's Steak House готують з яловичини, яку вирощують на українських фермах із використанням якісних кормів. М'ясо також проходить багатоетапний процес ферментації. На власному мінівиробництві ресторану, стейки дозрівають за двома технологіями: natural wet aged та dry aged. Коли м'ясо доходить до необхідної стадії дозрівання, кожен стейк вакуумують і позначають датою пакування й терміном вживання.

 Технологія natural wet aged 

Цю технологію дозрівання м'яса фахівці привезли з Європи. Наразі її використовують тільки у Sam's Steak House і кількох ресторанах Європи. М'ясо дозріває у власній оболонці, поки знаходиться у контейнері з яловичим жиром 10–30 днів. Термін ферментації залежить від частини туші для стейка, його розміру та якості. За цей час м'ясо набуває ніжної текстури та соковитості. Наприклад, стейк Шатобріан потребує 10–14 днів залежно від розміру, а класичний Нью-Йорк або Ріб-Ай – 30 днів.

 Технологія dry aged 

Основа цієї технології – м'ясо дозріває в холоді, без надмірної вологи. Для цього використовують холодильні камери. Для сухої ферментації використовують будь-які стейки, проте перевагу надають м'ясу на кістці. Термін витримки – від 21 до 120 днів. М'ясо сухої витримки має більш натуральний смак. Усе через те, що при ферментації зі стейків видаляють вологу, а кістка додає горіхового аромату.

Як приготувати стейк вдома?

За словами шеф-кухаря Sam's Steak House, готувати стейки вдома дуже легко. Ось кілька порад для приготування:

Обирайте чавунну ребристу пательню, пательню-гриль або електрогриль.

Перед приготуванням добре розігрійте поверхню, на якій готуватимете.

Додайте на пательню рослинну олію або безпосередньо змастіть олією стейк.

Викладіть стейк на пательню та підсмажте до скоринки 2–3 хвилини з кожного боку.

 Перевертайте стейк якомога частіше, аби не дати йому пригоріти. Якщо вам подобається м'ясо з кров'ю, готуйте стейк 5 хвилин, для середнього прожарювання – 7–8 хвилин, а для прожарювання well done – 10–12 хвилин.

Якщо ви готуєте стейки на кістці, наприклад, Т-Боун або Портерхаус, спочатку прогрійте кістку. Для цього викладіть стейк вертикально на поверхню. Розігрівайте, доки кістка не набуватиме світлого кольору й тільки потім починайте смажити м’ясо.

Стейки від Sam`s Steak & BBQ Market

У Steak Market пропонують 11 видів стейків. Серед них: Нью-Йорк, Ріб-Ай, Ріб-Ай Prime, Ріб-Ай Prime на кістці, Тендерлойн, Портерхаус, Шатобріан, Т-Боун. До кожного стейку додають у подарунок соус BBQ або «Перцевий» на вибір, а також листівку з детальною інструкцією від шеф-кухаря з рекомендацією щодо приготування м’яса вдома й на природі.


Стейк Ріб – Ай

Технологія дозрівання: natural wet aged

Витримка: 30 днів

Рекомендоване прожарювання: Medium

250 г – 180 грн ; 350 г – 250 грн.



Стейк Портерхаус

Технологія дозрівання: natural wet aged

Витримка: 30 днів

Рекомендоване прожарювання: Medium

450 г – 320 грн



Стейк Т-Боун

Технологія дозрівання: natural wet aged

Витримка: 30 днів

Рекомендоване прожарювання: Medium

450 г – 320 грн


BBQ страви: бургери, ребра, овочі-гриль

Тим, хто живе або виїхав на час карантину за межі міста, Sam`s Steak & BBQ Market пропонують BBQ продукти, які можна приготувати власноруч.


Ребра BBQ з соусом барбекю

Класична страва для BBQ за всіх часів – ребра. Sam`s Market пропонує ребра Pork baby ribs. Їх попередньо зачищають, маринують і млоять протягом 8 годин. Завдяки цьому, після обжарювання на грилі, м’ясо залишається ніжним і соковитим.

400/150 г – 185 грн



Бургер-набір і бургер-котлета

Також у Sam`s Steak & BBQ Market можна замовити бургер-набір і зібрати свій бургер власноруч. Щоб створити бургер треба обсмажити котлету за смаком і поєднати між собою всі інгредієнти. Якщо не хочете замовляти бургер-набір, спробуйте окремо бургер-котлету Beef classic, яка коштує 75 гривень за 250 г. Її можна приготувати як окрему страву за кілька хвилин.

350 г – 120 грн



У бургер-набір входять:

велика котлета з натуральної яловичини (250 г);

слайси томатів, маринованих огірків, кільця цибулі та лист салату;

соус;

свіжа булка з білого хлібу.

У Sam`s Market також пропонують:

куряче філе BBQ у маринаді (300 г – 75 грн);

скумбрію (300 г – 75 грн) у маринаді для гриля;

овочі-гриль: кабачок, баклажан, кукурудза, синя цибуля, картопля, морква (500 г – 105 грн).


У Sam`s Steak & BBQ Market пропонують доставку наступного дня після замовлення або самовивіз за адресою вул. Жилянська, 37. Вартість доставки по Києву – 70 грн, за місто – від 150 грн.

Усі продукти доставляють попередньо обробленими та вакуумованими.
А продукти BBQ додатково маринують.

Зробити замовлення можна щодня з 11:00 до 21:00
за телефоном +38 (067) 501 13 95

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ