«Практика» – перший двоповерховий гастроклуб у центрі Києва. Крім основного меню, тут пропонують майстер-класи з шеф-кухарем закладу та гастрономічні вистави. У пятницю та суботу в «Практиці» проводять гастродні, коли гості можуть ознайомитися з позиціями меню, які презентує команда кухарів і шеф-кухар гастроклубу. 

The Village Україна разом з «Практикою» розповідають, чим гастроклуб відрізняється від ресторану та що пропонують у закладі, крім їжі.

  Простір, що змінюється під потреби гостей

Простір у гастроклубі створили максимально технологічним і розділили на два поверхи. Перший поверх, або як його називають у «Практиці» Performance place, – це основна зала, що працює щодня у форматі ресторану. В центрі зали відкрита кухня, де гості можуть побачити, як готують і сервірують їхні страви. Також тут є барна зона, яку відвели для практики барної культури, спілкування, дружніх зустрічей і приватних свят. 

Другий поверх – це Event place. Велика зала трансформується під формат бенкетів, професійних чи освітніх заходів. Тут є мультимедіа, місце для виступів і великий стіл для гастрономичних івентів. Також на другому поверсі є хале – це ексклюзивна комуна у скандинавському стилі на 12 персон. Її особливість у круглому мармуровому столі, в який вбудували камін і гриль з відкритим вогнем.

 Новий підхід до їжі

Над основним меню в «Практиці» працював шеф-кухар закладу Роберт Прядченко. Він проходив стажування в закладах із зірками Michelin, серед яких ресторани Koks на Фарерских островах і Sense у Польщі. За його словами, у своїх стравах він відбиває досвід гастрономічних експериментів.

«Філософія назви гастроклубу полягає в тому, що ми впевнені, що саме дія і є життям. У перекладі з грецької практика – це дія», – зазначає шеф-кухар.


Він розробив його за концепцією Smart comfort food. Головна ідея такого підходу – створити незвичні страви з простих інгредієнтів. Особливість концепції полягає у поєднанні авторської кухні з кухнями різних країн. Наприклад,
у «Практиці» лосося запікають у банановому листі, замість рису готують бурякове ризото з креветковим біском, а форшмак подають у хрусткому еклері.

 Майстер-класи та дегустації від шефа

Fit&Healthy, Cheese Addiction, Meat Story, Seaside Edition – чотири напрями майстер-класів, які проводять у «Практиці» щосуботи о 12:00 та 17:00. Також можна замовити персональний майстер-клас у будь-який час. На заході гості під керівництвом шеф-кухаря створюють дві страви, після чого дегустують їх
під келих вина. У закладі зазначають, що шеф-кухар постійно змінює страви для майстер-класів.



Майстер-клас Fit & healthy

 Авокадо-гриль із салатом капрезе з бейбі моцарелою, чері, базиліком і бальзаміком.


– Буріто з куркою на грилі та чорною квасолею
із соусом на основі грецького йогурту.

Майстер-клас Cheese addiction

– Салат зі смаженим сиром халумі на грилі, авокадо, томатами, шпинатом та мятним соусом чімічурі.


– Капрезе-бургер з беконом.



Майстер-клас Meat Story

– Салат з фланк-стейком, роменом, овочами, кінзою та чилі з соусом теріякі.

– Рулет з телятини з овочами та сиром, запечений
на грилі.

Майстер-клас Seaside Edition

— Салат з восьминогом на грилі з оливками та картоплею.

— Запечена риба дорадо з овочами та листям кафрського лайма на грилі в бананових листах.

Вартість будь-якого майстер-класу – 1 200 гривень.

 Гастрономічні вистави

Chefs Table – це інтерактивні гастрономічні вистави для гостей, які зявляться у програмі гастроклубу в квітні. У межах цього формату шеф «Практики» пропонуватиме дегустаційне меню, де всі страви обєднані однією тематикою. У закладі зазначають, що у такий спосіб гастрономія розкривається як справжнє мистецтво, яке торкається різних соціальних тем. Проводити вистави будуть на другому поверсі.

Матеріал підготовлено за підтримки