У рубриці «Слово шефа» The Village Україна у співпраці з різними закладами запитує шефів, яка концепція їхньої кухні та що потрібно спробувати насамперед.

Ресторан

«il Molino»

ГОДИНИ РОБОТИ

Щодня з 11:00 до 23:00

сайт

facebook

instagram

СЕРЕДНІЙ ЧЕК

400 гривень




iI Molino – мережа італійських ресторанів, що спеціалізуються на приготуванні піци. Сюди входить 19 закладів і служби доставки. Три піцерії мають назву il Molino Trattoria – їх запустили в новому форматі з оновленим дизайном.

Перший ресторан мережі відкрили 2010 року в Печерському районі на вулиці Московській. У перекладі з італійської il Molino означає «водяний млин». Борошно для виготовлення піци традиційно перемелювали на водяному млині, тому мережа отримала таку назву.


Інтерєр та атмосфера закладів


Для мережі обрали інтерєр у теплих кольорах і з натуральними матеріалами. Стіни il Molino декорували малюнками та фотографіями водяних млинів, що є символом піцерії. Окрему увагу приділили дровяній печі, яку виготовили італійські майстри. Процес випікання піци в ній може побачити кожен охочий.

Крім того, у піцеріях є продуктові крамниці, в яких можна придбати оливки каламата, італійські в’ялені томати, а також соус песто, грісіні та кантучині, які в il Molino виготовляють власноруч.

Серед гостей ресторанів є сімї з дітьми, компанії друзів та офісні працівники – усе залежить від локації. Спеціально для дітей у ресторанах облаштували дитячі куточки, створили дитяче меню та щонеділі о 12:00 проводять майстер-класи з приготування піци.


«Наша мережа спеціалізується на класичній італійській кухні, і ми робимо все можливе, щоб наші гості почувалися ніби в Італії. У закладах все нагадує атмосферу сімейних ресторанчиків поблизу Неаполя», – зазначають засновники.


Леся Микитина, бренд-шеф

Леся стала су-шефом першого ресторану il Molino 2010 року, а згодом бренд-шефом мережі закладів. Її мета – показати суть неаполітанської кухні, тому щороку Леся подорожує до Італії.

Бренд-шеф любить працювати з тістом, тому в меню пропонують кілька сортів пасти власного виробництва з пшениці твердих сортів. Крім іншого, це тальятеле, папарделе, равіолі.


Як готуєте піцу та які інгредієнти використовуєте?


За роботу з тістом у мережі відповідає старший піцайоло Юра Михайленко, який стежить, щоб воно не піддавалося перепадам температур і тиску, дії протягу та вібрації.

Ми обираємо італійське борошно вищої якості, яке спеціально для піци виготовляє компанія Molino di Pordenone. Їхній сорт Sole di Napoli Rosso з мінімальним додаванням дріжджів дає змогу зробити пишну хрустку скоринку для неаполітанської піци.

Крім того, в il Molino розширили меню, додавши піцу на цільнозерновому борошні. Це борошно отримують під час подрібнення зерна, але без просіювання оболонок, як це роблять зі звичайним білим борошном. В оболонці зерна зберігаються вітаміни B і E, білки, мінерали та мікроелементи. Таке борошно містить більше клітковини й менше вуглеводів, а ще воно менш калорійне й легше засвоюється організмом.

Перед приготуванням треба, щоб тісто постояло щонайменше 24 години, тоді воно виходить еластичним, мяким та має правильну структуру. Водночас важливо витримати правильний час та умови приготування. Інакше тісто може не зійти. Соус для піци виготовляємо з очищених перетертих томатів сорту Pomodori Perini. А сири, томати, борошно, ковбаси й оливкову олію замовляємо в Італії.


Як часто оновлюєте меню?


Сезонне меню та напої в il Molino ми оновлюємо кожні два-три місяці, експериментуємо з трендами та класичними стравами. Це дає можливість готувати для гостей страви із сезонних продуктів.


Які три страви варто спробувати насамперед?


Равіолі з лососем

155 гривень

Двоколірні равіолі з чорної пасти неро готують з начинкою з лосося. Подають з пармезаном під вершковим соусом.

Піца «Сільвія»

247 гривень

Основу для цієї піци в il Molino готують з цільнозернового борошна. Для начинки обирають перетерті та вялені томати, базилік, моцарелу, рікоту та пармську шинку.

Чизкейк «Маракуя»

99 гривень

Десерт роблять із запеченого гарбуза та пюре маракуї холодного приготування з агар-агаром. Також можна замовити цілий торт (830 гривень).

Матеріал підготовлено за підтримки