У рубриці «Страва дня» The Village Україна у співпраці з різними міськими закладами розповідає про актуальні хіти меню. Цього разу – піца, яку варто спробувати в ресторані Mercato Italiano.

Ресторан

MERCATO ITALIANO

ТРЦ Gulliver,
Спортивна площа, 1-А,
6 поверх

ГОДИНИ РОБОТИ

Щодня з 10:00 до 23:00

facebook

СЕРЕДНІЙ ЧЕК

400-800 гривень



Mercato Italiano – ресторан італійської кухні, що спеціалізується на приготуванні піци. Усі страви в закладі роблять у відкритому приміщенні. Тому гості можуть спостерігати за процесом приготування піци, пасти, десертів, нарізки м’яса та замішування тіста.

Яка атмосфера закладу?

Mercato Italiano в перекладі означає «італійський ринок». «Ми створили ресторан у форматі справжнього італійського ринку в передмісті Італії, спроєктувавши його за прикладом торгових рядів», – зазначають власники.

Особливість закладу – це те, що частину ресторану облаштували у форматі італійського ринку. Його розділили на вісім зон:

⇢ Pasta Fresca – макаронні вироби;
⇢ Pizzeria – піца;
⇢ Macelleria – м’ясні вироби;
⇢ Pecheria – риба та морепродукти;
⇢ Salumeria – делікатеси;
⇢ Fruttae de Verdure – фрукти й овочі;
⇢ Pasticceria – солодощі та кондитерські вироби;
⇢ Enoteca – винна крамниця.

У Mercato Italiano приходять працівники офісів на бізнес-ланч, сімї з дітьми, пари та компанії друзів. Найпопулярніші страви у меню – піца та папарделе з морепродуктами, за які заклад отримав сертифікацію Ospiteletto.

Сергій Коломієць, шеф-кухар


У ресторанному бізнесі із 17 років. Працював з українською, азійською та італійською кухнями. Навчався у шеф-кухаря з Італії Андреа Норі. Крім цього, Сергій працював шеф-кухарем в «ОкБарі», брав участь у розробці та запуску меню італійської кухні в комплексі Voda club, що у Буковелі. У 2017 році відкрив ресторан Casa Norі, де також працював шеф-кухарем. За цей час заклад двічі потрапляв у рейтинг 100 найкращих ресторанів України за версією журналу «Новое время». У Mercato Italiano працює з 2018 року.

Як готують піцу?

Для приготування піци ми використовуємо два види борошна мяких сортів: капуто дрібного помелу та манітобу – грубого. Це авторська розробка, завдяки якій тісто тримає форму, довго зберігає смакові якості й еластичність. Це дає змогу зробити тісто тонким. Тому радимо їсти нашу піцу руками.

Наступний крок – змащуємо тісто томатним соусом, який готуємо власноруч із помідорів пелаті. Далі – сир моцарела. Для піци ми обираємо спеціальний сорт твердої моцарели з молочним смаком. Тоді додаємо орегано та випікаємо піцу протягом трьох хвилин за температури 350°C.

Коли основа для піци готова, викладаємо зверху слайси прошуто крудо, салямі, моцарелу в розсолі, листя руколи, помідори чері й додаємо оливкову олію. На гарячому шарі тіста начинка стає потрібної температури.

Чи є секретний інгредієнт для піци?

У новий заміс тіста ми завжди додаємо частину триденного тіста з попереднього замісу. Це прискорює процес бродіння, що позначається на смаку.

Крім того, ми готуємо піцу в печі на дровах. Плити всередині печі вирізані з вулканічної породи. Цей природний матеріал тривалий час підтримує температуру та швидко нагрівається. Завдяки цьому піца всередині не коптиться, а завжди готується за потрібної температури.

Як обрати смачну піцу?

⇢ Борти мають бути пишними, з бульбашками, хрусткі зверху та мякі всередині. Також вони мають відрізнятися від основи піци, а саме – бути темнішими.

⇢ Основа піци має бути рівномірно тонкою та без запаху дріжджів.

⇢ Сир у піці має тягнутися і бути мяким.

⇢ На зворотному боці основи в жодному разі не має бути борошна.

⇢ В оригінальному італійському варіанті піцу поливають оливковою олією, щоб підкреслити смак основної начинки.

Матеріал підготовлено за підтримки