У рубриці «Слово шефа» The Village Україна у співпраці з різними закладами запитує шефів, яка концепція їхньої кухні та що потрібно спробувати насамперед.

Ресторан

Flagman. 
Риба і морепродукти

Київ, вулиця Микільсько-Слобідська, 1-А

вулиця Глибочицька, 44

вулиця Драгоманова, 19

Дніпро, проспект Гагаріна, 27

Одеса, Олександрівський проспект, 6

Години роботи

пн-ср, нд 10:00-22:00

чт-сб 10:00-23:00

Facebook

Середній чек

500-700 гривень

«Flagman. Риба й морепродукти» – заклад, у якому поєднали магазин і ресторан. За словами власників, тут представили один з найбільших асортиментів риби та морепродуктів у Києві. Крім іншого, у Flagman пропонують глибоководного снеппера, групера, султанку, корюшку, дику аргентинську креветку, гребінців, восьминогів, тунця, камбалу, ставриду та інше. Щотижня вітрину поповнює продукція зі Шрі-Ланки, Норвегії, США, Португалії та Іспанії.

 Інтерєр та атмосфера закладу

Інтер'єр ресторану лаконічний та простий. Основний колір закладу – темно-синій. А за морську атмосферу у залі відповідають скульптури риб. За задумом, вони є давніми символами сили та щедрості моря.

Кухня закладу

Головна особливість кухні у Flagman – приготування риби і морепродуктів на японському грилі – тепані. Гостям розповідають про позиції, які є у ресторані, відповідають на їхні питання, допомагають зробити замовлення та обговорюють спосіб його приготування. «Таким чином гість стає співавтором страви на рівні з кухарем. Часто гості чекають своє замовлення не за столиком, а залишаються біля тіпану, щоб спостерігати за процесом приготування замовленої страви», – зазначають у закладі.

Також у ресторані є великий вибір вина та іншого алкоголю за демократичними цінами. Єдина умова – оплатити послугу відкриття пляшки cork fee.

Руслан Ретьман, 

шеф-кухар Flagman

У 2011 році Руслан Ретьман увійшов у ТОП-25 кращих кухарів України за версією журналу «Фокус» з фірмовою стравою «Смажений судак з артішоками». Працював також кухарем у ресторані «Рішельє». У магазин-ресторані шеф-кухаря часто можна побачити біля вітрини: він дає поради гостям, ділиться досвідом та допомагає з вибором морепродуктів і риби.

Які три страви варто спробувати насамперед?

Тартар з сорбетом

Тартар подають з сорбетом, головна ціль якого – підкреслити смак справжньої свіжої риби.

  • тартар з лосося з лимонним сорбетом – 230 гривень;
  • тартар з тунця з грейпфрутовим сорбетом – 230 гривень;
  • тартар з гребінця з манговим сорбетом – 290 гривень.

Поке-боул

Цю гавайську страву готують з рису, авокадо, салату хіяші, бобів едамаме, манго та одного з інгредієнтів на вибір.

Це може бути:

  • тунець – 185 гривень;
  • лосось – 185 гривень;
  • тофу й гриби шиітаке – 185 гривень;
  • восьминіг – 250 гривень;
  • лобстер — 330 гривень;
  • вугор — 240 гривень.

Плато з морепродуктів на тепані

Знайомство з морепродуктами варто починати саме з цієї стравиЦю страву у закладі радять замовляти на велику компанію. Створити плато можна самостійно, обравши продукти з вітрини. Крім того, гості можуть спостерігати, як готують страву за фірмовим рецептом на тепані.

від 500 гривень

Усі фото зроблені у магазині-ресторані Flagman на вулиці Микильсько-Слобідській.

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ