У рубриці «Слово шефа» The Village Україна у співпраці з різними закладами запитує шефів, яка концепція їхньої кухні та що потрібно спробувати насамперед.

Ресторан

GRANO

Київ, вулиця Болсуновська, 2

Години роботи

10:00-23:00

щодня

Середній чек

1000 гривень

facebook

Grano – ресторан класичної італійської кухні, заснований 2017 року. Проєкт створили італійський архітектор-дизайнер Доменіко Арнальді та ресторатор Владислав Данилюк. У квітні 2019 року Владислав очолив команду Grano, а у вересні шеф-кухарем закладу став італієць Костантіно Пассалаква.

За словами власників, Grano – це ресторан для знавців італійської кухні. «Наші гості мандрують, знаються на їжі, люблять Італію так само, як ми. Коли ностальгують за небом Тоскани й хвилями Адріатики, приходять до нас», – додають у ресторані.

Костантіно Пассалаква

шеф-кухар


Італієць Костантіно Пассалаква родом з міста Леричі. Костантіно готує з дитинства, а у 24 роки вже відкрив власний заклад. Останні 19 років шеф-кухар розвиває культуру італійської кухні в Києві. У закладі підкреслюють, що «домашня паста від Костантіно Пассалакви» стала загальною назвою.

Інтерєр та атмосфера закладу

Над дизайном ресторану працював італійський архітектор Доменіко Арнальді. Він організував простір таким чином, щоб гість бачив зал не повністю, а тільки кілька столиків, що розташовані поруч. За словами власників, це створює відчуття приватності та комфорту. Такого ефекту досягли завдяки світлу, якому Доменіко приділяє увагу в усіх своїх проєктах.

Власники Grano визначають інтерєр закладу як Solid Design: «Мінімальний набір матеріалів, мінімальний набір кольорів і мінімальна кількість декору в ресторані формують монолітний простір».

Кухня закладу

Grano – ресторан класичної італійської кухні. Костантіно Пассалаква постійно шукає нові вдалі поєднання інгредієнтів, що увійдуть до меню. Найбільше шеф-кухар віддає перевагу рибі та морепродуктам.

У меню пропонують закуски, супи, пасту, салати, основні страви, десерти та дитяче меню. Також у ресторані випікають піцу, піцету та фокачу. Серед страв є крудо – антипасті з сирої риби та морепродуктів (від 250 до 950 гривень), щупальця восьминога зі свіжою полуницею на подушці з чорного рису Venere (500 гривень), лінгвіне з устрицями, тушкованими зі свіжими томатами і травами (520 гривень), філе лосося у фісташковій крихті з аспарагусом і соусом із цибулі й куркуми (390 гривень).

Крім того, у закладі планують ввести формат «Спеціальне меню від шефа», що залежатиме від сезонних продуктів і натхнення шеф-кухаря.

Які три страви варто спробувати насамперед?


Фаршировані бейбі-кальмари

Маленькі кальмари начиняють креветками та запікають на відкритому вогні. Це традиційний рецепт із Леричі, рідного міста шефа. Подають страву у власному чорнилі бейбі-кальмарів.

450 гривень



Ризото з морепродуктами

Ця класична страва, яку готують у південній Італії, змінюється у ресторані щодня. У Grano її готують зі свіжих морепродуктів, що були доставлені у заклад цього ж дня.

 350 гривень



Спагеті з лобстером, тушкованим із томатами

Цю страву зазвичай готують у північній Італії. Шеф-кухар зазначає: «Лобстери – достатньо дорогий продукт, але для мене це передусім дуже цікавий інгредієнт». Тушкують лобстерів зі свіжими томатами.

1 750 гривень


МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ