У Львові 18-20 жовтня проведуть десятий гастрономічний фестиваль «Свято Сиру і Вина». Подію організують на території палацу Потоцьких та подвір’ї Палацу мистецтв.

Участь у фестивалі візьмуть експерти з виноробства, власники фермерських господарств і професійні сомельє.

Свято вперше збирає крафтових виноробів України, сироварні та фермерські господарства. Свої продукти представлять і відомі бренди сиру та виробники вин з України, Італії, Іспанії та Криту. На локації діятиме еногастрономічний майданчик зі спеціально розробленим меню, проведуть відкриті лекції про поєднання напоїв і страв.

«Свято Сиру і Вина» – це ознайомлення з різноманіттям сирів та вин, вибір найкращого для себе, зустрічі та розмови за келихом, смачна їжа та традиції. Це свято також про мистецтво, музику та книги. Цьогоріч уже вдесяте зустрічаємося», – зазначив Андрій Сидор, організатор «Свята Сиру і Вина».

Лекції та дегустації

На заході презентують напрям «Дегустації & Лекції», який стане щорічним. Його куратор – Богдан Павлюх, автор блогу про вино Wine is Easy, голова львівського осередку «Асоціації Сомельє України». Щодня на фестивалі українські сомельє та винороби будуть ознайомлювати гостей з різними винами та їх особливостями.

На фестивалі виступлять Іван Плачков, засновник і співвласник сімейної виноробні «Колоніст», та Гіоргі Іукурідзе, власник компанії «Шабо». Дегустації проведуть українські сомельє Олег Кравченко, Олексій Гіжко, Роксолана Зелик, Женя Ніколайчук, Дмитро Саприкін, Ігор Смоляник. Усі лекції безкоштовні – вони входять у вартість квитка, а відвідування дегустацій – за додаткову плату.

Фестиваль влаштують на території Палацу Потоцьких

Що ще робити на фестивалі:

 Вдруге проведуть чемпіонат «Велика Давильня Винограду». Команди змагатимуться за звання чемпіона з чавлення винограду в діжці.

 20 жовтня присвятили «Дню Львівського Сирника». Гостей свята пригощатимуть традиційним десертом. Початок о 14:00 на подвір’ї палацу Потоцьких.

 В усі дні фестивалю працюватиме простір Art&Wine. Там презентують об’єкти з винних корків CorkArt, картини вином, музику та книги про вино.

Вартість квитка: 100 гривень
Купуючи квиток, ви отримуєте дегустаційний келих.

Графік роботи фестивалю:
18.10 – з 14:00 до 21:00
19.10 – з 12:00 до 21:00
20.10 – з 12:00 до 21:00

Купити квиток
Подія у Facebook


Матеріал підготовлено за підтримки «Свята Сиру і Вина»