На площі Ринок першого червня відкрили нову ресторацію «5-те підземелля». Інтер’єр, кухня та розваги в закладі – у середньовічному стилі. The Village Україна разом з «5-м підземеллям» розповідає, чому саме туди варто йти на вечерю з друзями.


Концепція


Ідея відкрити ресторан у середньовічному стилі виникла випадково. За словами власників, під час ремонтних робіт з облаштування закладу тут знайшли середньовічний меч. За історичними свідченнями, він належав лицарям Тевтонського ордену.

У будинку, в якому розташоване «5-те підземелля», у ХVI столітті оселилися перші у Львові монахи-єзуїти. Стверджують, що вони прибули до міста для відбудови костелу єзуїтського ордену. Саме тому офіціанти в закладі одягнуті як монахи і пропонують гостям скуштувати свого вина та «Монашого» пива.


Локація


Ресторан розміщений у підземеллі однієї з найстаріших кам’яниць на площі Ринок, під приміщеннями історичного музею та Італійським подвір’ям. Інтер’єр виконали у середньовічному стилі: кам’яні стіни з необробленого каменю, автентичні склепіння, дерев’яні меблі та безліч свічок.

Особливу увагу приділили деталям. На стінах закладу багато елементів, що підкреслюють середньовічну концепцію: старовинні щити зі зброєю, стріли, предмети побуту, книжки. Крім того, в одному із залів є справжні вітражі.


Кухня


«5-те підземелля» – ресторан переосмисленої середньовічної кухні. Фірмова страва – м’ясо на кілках зі свинини та курятини. Його маринують у спеціальному соусі 12 годин і подають у глиняному кухлі з димарем, який зберігає необхідну температуру страви. До м’яса пропонують замовляти соус ромеско власного приготування.

У закладі подають житній хліб власного виробництва, юшку з кролика та салат із сиром та качкою. На десерт пропонують тарт на пісочному тісті, що запікається із заварним кремом, лемінгтон із додаванням ревеню. З напоїв можна замовити чотири сорти крафтового пива, червоне, біле, рожеве вино та інші алкогольні й безалкогольні напої. У меню також є страви для вегетаріанців.


Розваги


Ресторан має інтерактивний формат, тому гостям підготували безкоштовні розваги.

• Ряса монаха – інтерактивна інсталяція, в яку можна зайти, щоб зробити фото.

• Дракони – це п’ять скульптур-інсталяцій у закладі. Дракон жадібності, якого потрібно годувати монетою, Голодний дракон, що стежить, як ви їсте, Замріяний дракон – мовчазний спостерігач того, що відбувається в залі, Дракон-усамітнення, котрого побачить лиш справжній чоловік. А ось Потайного дракона доведеться шукати – він ховається десь у склепіннях підземелля.

• Середньовічний меч – усі відвідувачі закладу мають можливість побачити меч, який знайшли під час ремонтних робіт.

• Вільний престол – це трон із короною, яка регулюється за допомогою механізму. Не забудьте попросити друга крутити шестірні так, щоб корона опинилася у вас на голові.

• Меч обраного – головна розвага закладу, коли всім охочим пропонують дістати меч із каменя. «Проте не все так просто: меч підкоряється не кожному і це зовсім не залежить від ваших фізичних можливостей», – коментують у закладі. 


Екскурсії


Серед туристів популярною є екскурсія чотирма підземеллями Львова. Раніше п’яте підземелля, в якому міститься ресторан, було недоступне для відвідування. Але з моменту відкриття закладу воно стало п’ятою локацією екскурсії.

Години роботи:

  • понеділок – четвер, неділя: 12:00-00:00;
  • п’ятниця – субота: 12:00-02:00.


Адреса:

Львів, площа Ринок, 5

Facebook

Instagram


Матеріал підготовлено за підтримки