1 червня на площі Ринок у Львові відкрили ресторан у середньовічному стилі «П’яте підземелля». Заклад розташований у старому підземеллі під кам’яницею, де у XVI столітті жили монахи-єзуїти.

За словами власників, концепція закладу виникла з того, що у приміщенні майбутнього ресторану знайшли середньовічний меч. За історичними свідченнями, він міг належати лицарям Тевтонського ордену.

Кухня, інтер'єр та концепція закладу виконані в середньовічному стилі

Заклад має інтерактивний формат. За ідеєю, усі чоловіки-офіціанти ресторану  нагадують братів-монахів, а жінки – господинь з епохи середніх віків. Вони носять спеціально пошитий одяг і взуття у середньовічному стилі. Крім того, гості можуть сфотографуватися в рясі монаха, побачити знайдений меч, сісти на королівський трон чи приміряти корону.

Головною розвагою у ресторані вважають «меч обраного», що «заточили» в камені. Кожен гість може спробувати свої сили та дістати його. І за вдалу спробу отримати безкоштовний кухоль пива.

«П’яте підземелля» – ресторан з концептуальною середньовічною кухнею. Фірмова страва – м’ясо на кілках. Аби зробити його соковитим і пікантним, м’ясо маринують 12 годин у соусі з кореню хрону та зіри. Гостям пропонують фірмову страву з трьох видів м’яса: це кілок з птицею (49 грн), кілок зі свининою (59 грн) та кілок із пстругом (119 грн). Для збереження необхідної температури страву подають у великому глиняному кухлі з димарем і розпеченим вугіллям.

До м’яса пропонують замовляти соус ромеско власного приготування – із запеченого перцю з додаванням чилі, мигдалю і томатів у власному соку (24 грн).

У ресторані також подають житній хліб власного виробництва, що коштує 55 гривень за хлібину. Його готують із обдирного житнього борошна, чорного пива та ячмінного солоду. У хліб додають чорнослив, родзинки та насіння.

З меню:

Юшка з кролика – 39 гривень

Салат для невіруючих у м’ясо – 70 гривень

Ковбаски гриль на компанію – 380 гривень

Тарт з ревенем – 60 гривень

Пиво монаше – 49 гривень

Вино – 35 гривень

Морс із журавлини – 30 гривень

М'ясо на кілках



Адреса: Львів, площа Ринок, 5
Години роботи: понеділок-четвер, неділя: 12:00-00:00
п’ятниця-субота: 12:00-02:00
Facebook
Instagram


Матеріал підготовлено за підтримки «П’ятого підземелля»