Кав’ярня ONE LOVE coffee привезла з Перу каву категорії Cup of Excellence, яку вирощують і продають з аукціону локальні фермери. 21 лютого у київському ЦУМ відбулась презентація цих сортів. 

The Village Україна разом з кав’ярнею ONE LOVE coffee розповідає, як приготувати таку каву вдома.


Іван Пеньора, бренд-шеф бариста ONE LOVE coffee

«Ми привезли два види кави – Лот №9 Peru La Lima (88.23 балів) та Лот №21 Peru Nueva Tierra de Canan (86.31 балів). З Peru La Lima будемо готувати еспресо та використовувати її для альтернативних методів приготування. Peru Nueva Tierra de Canan також підійде для еспресо, ще з неї можна приготувати смачні кавово-молочні напої. Гості зможуть спробувати перуанську каву в найрізноманітніших інтерпретаціях».


Каліта

Це спосіб приготування кави за допомогою пуровера Kalita Wave. Його воронка має пласке дно з дірочками, що затримує воду і заварює каву додатково. Хвилястий фільтр допомагає наситити каву повітрям.

Дозування кави: 15 г кави на 250 мл води

Параметр помелу: середній

Температура води: 92-95°С

Час заварювання: 2 хв 30 сек – 3 хв

ПОРАДА: експериментуйте з параметрами помелу. Якщо смак готового напою гіркий та сухий – помел надто дрібний, якщо напій солонуватий та невиразний – помел надто грубий.

Як готувати

1. Підготуйте мелену каву і гарячу воду.

2. Розмістіть паперовий фільтр у воронку та поставте її на сервер.

3. Змочіть фільтр нагрітою водою, а потім вилийте її із серверу.

4. Засипте у воронку каву і залийте її водою у співвідношенні 1:2, щоб змочити та дегазувати.

5. Зачекайте 30 секунд і продовжіть вливання – поступово, по спіралі, рухаючись від краю воронки до її центру. Таким чином налийте воду, щоб співвідношення з кавою стало 1:10.

6. Зробіть паузу – нехай вода трішки протече.

7. Додайте всю воду, що залишилася і зачекайте, поки вона пройде крізь каву.

8. Зніміть воронку з ємності, перемішайте каву та дайте їй трішки охолонути, щоб смак став інтенсивнішим.

V60

Це приготування кави за допомогою воронки Hario V60. Її внутрішні грані розташовані по спіралі під кутом 60 градусів. Це відкриває доступ повітря до кави та убезпечує від прилипання фільтру.

Дозування кави: 17 г кави на 260 мл води

Параметр помелу: середній

Температура води: 92-95°С

Час заварювання: 2 хв 45 сек – 3 хв 45 сек

Як готувати

1. Підготуйте мелену каву і гарячу воду.

2. Помістіть спеціальний фільтр у воронку і змочіть його теплою водою, щоб прибрати присмак паперу.

3. Насипте у воронку мелену каву і залийте туди 30 мл води, щоб змочити і дегазувати її.

4. Зачекайте півхвилини і починайте перше вливання по спіралі – від центру воронки до краю. Доведіть загальну кількість залитої води до 140 мл.

5. Зачекайте, поки вода пройде, і залийте ще 70 мл води.

6. Пізніше долийте в каву останню воду.

7. Перемішайте приготовану каву та дайте їй трішки охолонути, щоб смак став інтенсивнішим.

Аеропрес

Аеропрес завоював любов кавоманів, завдяки своїй простоті і зручності. Головна відмінність такого способу в тому, що кава готується під довільним тиском людини, яка її готує. Напій з аероепресу виходить більш щільним і насиченим за смаком.

Дозування кави: 18 г кави на 220 мл води

Параметр помелу: середньо-дрібний

Температура води: 92-95°С

Час заварювання: 1 хв 30 сек – 1 хв 50 сек

Як готувати:

1. Підготуйте мелену каву та нагрійте воду.

2. Спеціальний паперовий фільтр пролийте водою, щоб прибрати присмак паперу.

3. Засипте у ємність аеропресу каву і залийте її всією водою.

4. Перемішайте каву лопаткою, щоб позбутися грудочок.

5. Накрийте кришкою і нехай постоїть так хвилину.

6. Переверніть аеропрес на чашку для кави і починайте тиснути на поршень. Від сили вашого тиску залежить концентрація смаку.

7. Коли почуєте шиплячий звук повітря, припиніть продавлювання, – кава готова.

Джезва

Джезва – спеціальна посудина для приготування кави по-турецьки, тому її часто називають «туркою». Завдяки піні, яка утворюється під час готування, аромат кави зберігається всередині джезви. Це робить напій насиченим і оксамитовим.

Дозування кави: 7,5 г кави на 65 мл води

Параметр помелу: дрібний

Температура води: холодна

Час заварювання: 5 хв

Як готувати

1. Змолоти каву та засипати в джезву.

2. Залити холодною водою, перемішати і поставити на маленький вогонь.

3. Зачекати хвилину і ще раз перемішати.

4. Не допускати закипання: коли піна підніметься до країв джезви, зняти каву з вогню.

5. Одразу ж перелити в чашку та дати постояти дві хвилини, щоб кавова гуща осіла на дно.

Чашка

Це найпростіший спосіб приготування кави, його ще називають капінгом (з англійської cup – чашка). Так іноді тестують каву після обсмажування.

Дозування кави: 6 г кави на 100 мл води

Параметр помелу: середній або грубий

Температура води: 92-95°С

Час заварювання: 3-4 хв

Як готувати:

1. Насипаємо в чашку каву, заливаємо її гарячою водою та накриваємо кришкою.

2. Даємо настоятися 3-4 хвилини.

3. Зламуємо кірку на поверхні та перемішуємо.


Спробуйте каву категорії Cup of Exellence

Peru Nueava Tierra De Canan
кава для приготування методом еспресо

КУПИТИ

Peru Nueva Tierra De Canan
кава для приготування альтернативними методами

купити

Peru La Lima
кава для приготування методом еспресо

КУПИТИ

КАВА PERU NUEVA TIERRA DE CANAN
 9 місце в аукціоні
 Оцінка 88.23
 Усього 332 кілограми

Поєднує смаки лемонграсу, жасмину, чайної троянди, гібіскусу, ванілі, персика, зеленого винограду. Виноградна кислотність, що освіжає, з оксамитовою структурою та середнім тілом. Її виростили на фермі Neuva Tierra De Canan, якій вже 38 років.
 Метод приготування: еспресо, альтернативні способи

КАВА PERU LA LIMA
 21 місце в аукціоні
 Оцінка 86.31
 Усього 407 кілограмів

Має смакові властивості яблука, зеленого чаю, нуги. Солодка чашка з ігристою яблучною кислотністю. Делікатне шоколадне тіло, щільне, округле. Її виростили на фермі La Lima, яка понад 15 років займається виготовленням кави. Вирощує сорти бурбон і катура.
 Метод приготування: еспресо


21 лютого в просторі ONE LOVE coffee на 6 поверсі ЦУМ відбулась презентація двох кавових лотів Cup of Excellence: Peru Nueva Tierra de Canan та Peru La Lima.

матеріал підготовлено за підтримки