Кафе з індійською кухнею Saravsari на Львівській площі відкрили власники закладу «Альтруіст». Бренд-шеф закладу – носій культури з Індії. Основні кольори в інтер’єрі – традиційні кольори сарі. Посуд, тканини та елементи декору придбали на ринках Гоа.

The Village Україна з’ясували 5 причин відвідати Saravsari.


1. Спробувати все й одразу

У Saravsari можна спробувати майже всі хіти індійської кухні в одному сеті за 257 грн. Заклад пропонує вегетаріанський та з куркою. У вегетаріанський входить:

 Сир панір (індійський пресований сир на основі коров’ячого молока) в томатно-горіховому соусі
 Рис із зірою та м’ятою
 Дал (пряний суп із сочевиці)
 Наан (індійський коржик)
 Ачаар (домашня мочена стручкова квасоля) 
 2 самоси з овочами (індійські пиріжки з овочами і нутом)
 3 соуси: м’ятний, йогурт і чилі.

У великий індійський сет з куркою входить усе те саме, а ще курка з тандира і самоси з куркою.

Індійська кухня відома у світі своєю гостротою. У Saravsari можна замовити варіацію за гостротою, а стандартну пряність страви зробили комфортною для українців. Більшість страв готують у тандирі (піч на вугіллі), хліб також випікають лише в ньому.

2. Ознайомити дітей з індійською кухнею

У Saravsari раді гостям з дітьми. Для них облаштували зони й умови: дитячий стільчик, пеленальний столик, іграшки, розмальовки з фірмовими звірятами кафе.

Індійських тварин і рослин спеціально придумала і намалювала ілюстраторка Грася Олійко. Герої ілюстрацій – слон, змія, тигр, манго, квітка лотоса.

Також у закладі є окреме меню «без спецій», яке можна замовити дітям. Наприклад, курка з хлібом з тандира, морквяна халва і кульфі (горіхове морозиво) можуть безпечно ознайомити ваших дітей з індійською кухнею.

3. Вигуляти свого домашнього улюбленця

Saravsari – пет-френдлі заклад. Тут багато постійних відвідувачів із собаками, які спочатку ходили в «Альтруіст», а тепер у новий заклад.

Одним з перших у Saravsari прийшов лабрадор Ніл зі своєю господинею Марією Колосовою. У закладі йому поставили бінді (індійську крапочку на лобі) і нарекли своїм талісманом. Окрема любов працівників закладу – собаки Герда і Чак Євгена Зінгермана та Ірини ТЕРЕХ. Пара приходила святкувати день народження Іри, а собаки спокійно сиділи з ними за столом.

У закладі вашим домашнім улюбленцям завжди запропонують воду, пригостять їжею, знайдуть для них місце і будуть гратися з ними цілою командою.

4. Поїсти і відпочити на свіжому повітрі

Поруч із кафе Saravsari є сквер, у якому облаштували 30 місць для відвідувачів. Особлива атмосфера починається на заході сонця, коли світло заливає простір між деревами і столиками. На літньому майданчику, окрім посадки за столом, скоро з’являться подушки і можливість полежати на них на траві, як в Індії. Власники радять щотижня приходити на їхній літній майданчик під білі парасольки і пити кокос у робочий час, щоб побути хоча б хвилинку в рекламі «Баунті».

Уранці по неділях у сквері також будуть організовувати групові заняття йогою від закладу Saravsari. Після них усіх запрошуватимуть на масала-чай.

5. Забрати частинку Saravsari додому

У закладі можна придбати аромапалички або гумове каченя-монаха, яке вже має власну тривалу історію. Традиція гумових качок почалася з подарунків від гостей в «Альтруісті». Працівники, відвідувачі та друзі привозили різних гумових качечок зі своїх подорожей, і досить швидко організувалася ціла колекція. Потім власники закладу знайшли виробників цих іграшок – компанія Lilalu з Німеччини – і зв’язалися з ними. Так вони стали їхніми офіційними дистриб’юторами. Качечки завжди тематичні. В «Альтруісті» можна придбати качку-Дарта Вейдера та єдинорога. У Saravsari – качечку індійського ченця.

В історії є продовження: український бренд купальників Flirt and Tan, постійні гості закладу, зробили гумових качок героями своєї нової колекції купальників. Презентація відбудеться в Saravsari.


МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ
КАФЕ ІНДІЙСЬКОЇ КУХНІ SARAVSARI

вулиця Січових Стрільців, 4-В
+380 97 309 5075
www.saravsari.com
Facebook
Instagram

 Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.