Сервіс доставлення продуктів Zakaz.ua проаналізував, як змінилися ціни на мʼясо в супермаркетах України протягом 2022 року.

Найбільше зросла ціна на курячу печінку (на 51%), тушку індички (49%) і ребра яловичини (45%). Зростання цін пояснюють підвищенням вартості кормів і високими витратами на логістику.

Ціни на курятину

Згідно з дослідженням, найбільш популярною серед українців є курятина: вона є в що третьому кошику онлайн-покупця.

Вартість свіжого курячого філе за рік в українських супермаркетах зросла на 18%. Середня ціна філе на поличках ритейлерів у серпні 2021 року становила 120 гривень за кілограм, а цьогоріч – 142 гривні.

Ціни на свинину

Також за рік піднялися ціни на свіжу охолоджену свинину. Найбільше подорожчала свиняча рулька з кісткою – на 37%. Нині кілограм рульки в супермаркеті можна придбати за 96 гривень, а у 2021-му – за 70 гривень.

У Zakaz.ua пояснюють, що причина подорожчання свинини в збільшенні потреби в закордонних постачанням через війну. Найбільшими країнами-експортерами свинини в Україну стали Польща, Данія й Нідерланди.

«Експерти сільського господарства прогнозують, що найближчим часом ціни на свинину, як і на інші види продуктів, і надалі зростатимуть через високу інфляцію», – зазначають аналітики Zakaz.ua.

Ціни на яловичину

Яловичина й телятина в Україні також дорожчає. На ринку це повʼязують із дефіцитом продукту. Упродовж 2022 року найбільше підскочила ціна на ребра – на 45%.

Водночас найменше змінилася ціна на яловичий балик, лише на 2%.

Найбільше зросли ціни на птицю, ідеться в дослідженні. Вартість тушки індика підскочила на 49%, зараз кілограм коштує 164 гривні.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У «меломанському» барі UnderWu, що на Великій Васильківській, відбудеться благодійна дегустація на підтримку ЗСУ.

Можна буде скуштувати вина, які «вижили» після влучання російської ракети в склад Goodwine на початку повномасштабного вторгнення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Zakaz.ua