Сезон 2022 для баштанних є надзвичано складним, розповідають закупівельники мережі Auchan Україна. Але цьогоріч дефіциту кавунів на ринку не буде. 

Основним постачальником кавунів була Херсонська область, за нею йшла Одеська. У Херсоні урожай збирали швидше завдяки кращому клімату, а кавуни були солодші.

«В Одеській області перший врожай уже зібрали. Але це лише невелика частина від потреб українців. Погодні умови цьогоріч не дуже сприятливі: дощі, кавуни погано дозрівають. До того ж в Одесі зазвичай садять більш пізні сорти. Пік їхнього дозрівання – вересень», – розповідають спеціалісти із закупівель Auchan Україна.

У магазинах є українські кавуни з Одеси. Але, звісно, щоб задовільнити весь попит, магазини беруть й імпортний кавун. 

«Звісно, ми намагаємося віддавати перевагу одеським кавунам. Імпорт беремо лише за потреби. Тому в магазинах «Ашан» є як український, так кавун з Туреччини, Румунії чи Греції. До того ж український кавун надійніший на полицях, він довше лежить. Та й для українців він рідніший, смачніший, звичніший», – розказують спеціалісти із закупівель Auchan Україна.

Що буде з ціною?

Зараз ціна за кілограм кавуна коливається від 25 до 30 гривень. До кінця сезону ціна впаде не сильно, кажуть в Auchan Україна.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Росіяни почали окуповувати Херсонщину 24 лютого 2022 року. Зараз частину області тимчасово контролюють окупанти. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі