Український бренд рослинних продуктів Wanted Vegan випустив перше веганське сашимі в Україні. Це страва японської кухні, до якої входить тонко нарізане філе різних сортів риби.

Основні інгредієнти рослинного сашимі: вода, трегалоза й модифікований крохмаль з рослинними ароматизаторами.

«Ми перші в Україні зробили рослинне сашимі та неймовірно пишаємося не тільки цим фактом, а й тим, яке воно вийшло смачне. Це я вже мовчу про те, що за виглядом його майже не відрізнити від звичайного сашимі», – каже засновник Wanted Vegan Роман Квашенко.

Спочатку новинка буде доступною тільки для готелів, ресторанів і кейтерингу, однак незабаром рослинне сашимі зможуть придбати всі охочі. Зокрема, сашимі вже можна спробувати в закладі «Вегануті».

У Wanted Vegan також кажуть, що в українських ресторанах незабаром зʼявляться веганські суші, тартар і салати з сашимі їхнього виробництва.


Wanted Vegan – український бренд рослинних страв, заснований у 2020 році. Компанія виробляє веганські бургери, нагетси, котлети по-київськи та фарш. В основі всіх страв компанії – пшеничний і гороховий білок, також у складі продуктів немає сої.

У червні 2021 року компанія Green Go створила перший рослинний стейк в Україні GreenBeefSteak.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Wanted Vegan