Ізраїльський стартап Plantish виготовив «філе лосося» на рослинній основі, яке імітує зовнішній вигляд, смак і текстуру справжньої риби, пише Times of Israel.

Веганське «філе» має таку ж поживну цінність, як звичайна риба: воно містить білки, омега-3 й омега-6 жирні кислоти та вітаміни групи В.

Водночас рослинна альтернатива не має кісток, а також слідів ртуті, антибіотиків, мікропластику й токсинів, які часто трапляються в океанській рибі.

Продукт Plantish можна готувати так само, як і звичайного лосося.

Наразі компанія розробляє технологію адитивного виробництва, патент уже заявлений.

В інтерв’ю Plant Based News засновники компанії розповіли, що продажі планують запустити у 2024 році. До кінця цього року продукт з‘явиться в окремих ресторанах.


У лютому 2021 року в ресторанах Києва анонсували появку рибних котлет на рослинній основі від американського бренда Good Catch.

Також американський стартап Beyond Meat почав продавати в Україні рослинні бургерні котлети та ковбаски.

Крім рослинного м’яса Beyond Meat, в Україні зявився вітчизняний рослинний фарш, який створив і почав продавати український стартап Eat Me At.

У 2021 році McDonald’s створив серію їжі з рослинного м’яса McPlant: бургери на рослинній основі, замінники курки та серію сніданків. Першими країнами для експерименту стали Данія та Швеція.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОБКЛАДИНКА Й ФОТО: Plantish