Нью-йоркський ресторан Eleven Madison Park, що у 2017 році став найкращим рестораном світу за версією The World's 50 Best Restaurants і має три зірки Michelin, відмовився від інгредієнтів тваринного походження, повідомляє Bloomberg.

«Ми завжди працювали з думкою про те, як впливаємо на навколишнє середовище, і щороку ставало все очевидніше, що сучасна система харчування багато в чому екологічно нераціональна», – заявив шеф-кухар і співвласник ресторану Деніел Хамм.

Відтепер із меню приберуть популярну серед відвідувачів смажену качку з лавандовим медом. Замість неї запропонують буряк, обсмажений протягом 16 годин, а також горох із мигдалевим кремом. Проте шеф-кухар додав, що в закладі залишать мед і молоко для приготування кави або чаю.


Eleven Madison Park, як й інші ресторани в Нью-Йорку, не працював для відвідувачів із початку пандемії. Уперше за останні 15 місяців і вже з новим меню він відновить роботу 10 червня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі