Із 1960 року споживання м’яса у світі збільшилося всемеро, повідомляє DW із посиланням на «М’ясний атлас 2021».

У 1960 році на Землі жили три мільярди людей. За рік тоді вживали близько 70 мільйонів тонн м’яса. Це приблизно 23 кілограми на людину щороку, пишуть у дослідженні.

У 2018 році населення планети зросло більше ніж удвічі – до 7,6 мільярда людей. Споживання м’яса збільшилося у сім разів – до 350 мільйонів тонн. Це означає, що одна людина впродовж року, їсть близько 46 кілограмів м’яса.

Найбільше м’яса споживають в Іспанії. А також у США, Аргентині, Австралії та Новій Зеландії.

Науковці просять вживати менше м’яса і більше – продуктів рослинного походження. Наприклад, у раціоні має бути 16 кілограмів м’яса та 33 кілограми молочних продуктів на одну людину на рік, кажуть експерти.

Надмірне вживання м’яса викликає проблеми. Зокрема, забруднення ґрунтових вод поряд із фермами, вирубка лісів, використання пестицидів, антибіотиків. Усе це шкодить довкіллю та клімату.


Вегетаріанство може допомогти врятувати планету від змін клімату. За підрахунками вчених, зміна раціону – це 20% загальних зусиль у боротьбі з глобальним потеплінням. Тобто якщо люди по всьому світу зменшать споживання м'яса та скоротять харчові відходи, це може поліпшити стан довкілля.  Редакція The Village Україна писала, чому харчові продукти мають різний вплив на довкілля, від чого залежить їхня екологічність та як зробити свій раціон більш екофрендлі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі