Заклад під назвою Takava відкрили в Саудівській Аравії. Це плагіат брендингу та концепції київської мережі кав’ярень Takava Coffee-Buffet, стверджують у коментарі The Village Україна представники Takava Coffee-Buffet і студії Yudin Design, що відповідала за всі заклади мережі в Києві. 

За даними облікового запису кав’ярні Takava в Instagram, він працює в Саудівській Аравії з серпня 2020 року.

У Takava Coffee-Buffet кажуть, що заклад в Ер-Ріяді не пов’язаний із їхньою компанією. Ба більше, він скопіював концепцію, інтер’єр і логотип київських кав’ярень, додають засновники.

«Як це часто буває, популярність має зворотний бік! Успішність Takava притягнула увагу крадіїв ідей! Несподівано для себе власники й дизайнери виявили, що в Саудівській Аравії відкрили таку саму «Такаву», із такою ж назвою, логотипом, майже повністю змальованим інтер’єром», – розповідають The Village Україна в Takava Coffee-Buffet і Yudin Design.

На підтвердження схожості в логотипі й інтер’єрі в Takava Coffee-Buffet наводять порівняння у фотографіях.

У київській мережі додають, що заклад в Ер-Ріяді використав меблі від українського виробника, які повторюють меблеві рішення в Takava Coffee-Buffet на Бессарабці. «Єдине, що не вкрали, – це дизайн стільців від української фабрики ODESD2: його замовили точно такий», – додають у Takava Coffee-Buffet.

Засновники Takava звернулися до юристів за роз’ясненнями. The Village Україна звернувся з проханням про коментар до закладу в Саудівській Аравії, але не отримав відповіді на момент публікації матеріалу. 

 Takava Coffee-Buffet працює в Києві з 2017 року, заснували мережу бізнесмени  з Криму Ервін Меметов і Сеіт-Бекір Сулейманов, які переїхали до столиці після незаконної анексії Криму Російською Федерацією. 

 Раніше The Village Україна висвітлював відкриття кав’ярень Takava біля «Олімпійської», а також на Бессарабці, Подолі і в ТРЦ River Mall.

 Також ми писали про Takava в матеріалі про «кримські місця» в Києві.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Обкладинка та фото: Yudin Design