Бар і кав’ярня «Смена» почав роботу на вулиці Грушевського, у центрі Дніпра. Заклад удень працює у форматі кав’ярні, а ввечері – як бар, пише Barout. Загалом місце позиціюють як urban bar.

«Ми вирішили, що протягом дня будемо працювати як брю-бар, а ввечері – як коктейльний бар. Раніше в цьому приміщенні працювали слюсарі й токарі, а тепер – «робочий клас» постіндустріальної економіки, бармени й баристи, які також працюють руками», – розповідають у закладі.

«Назва підкреслює дуалізм продукту (зміна кави на коктейлі), промисловий спадок приміщення, а також зміна суті приміщення: був цех – став брю-бар і бар», – додають там.

У коктейльній карті 16 позицій авторських коктейлів, які періодично доповнюють, а також близько 70 класичних коктейлів. Зокрема, карту розділили за категоріями: «Легкі», «Кислі» та «Солодкі».

Серед легких пропонують, приміром, Naked Peach (130 грн) з джином і персиковим кордіалом та «Булка з вишнею» (140 грн) на основі червоного вина, джину й саке. Зі свого боку, серед кислих можна виділити Tipsy Bee (150 грн) на піско і Dandelion на мескалі. Серед солодких – Choco Coco (130 грн) на двох видах рому, настояних на банані й лаймі, а також Sweet Wettle (130 грн) на джині та білому портвейні.

За бар закладу відповідає бар-менеджер Юрій Добровольський. У межах обраного формату в «Смена» облаштували барну стійку завдовжки 5,8 метра, яка підходить для роботи й барменів, і барист.

Коктейлі:

Sofia – 130 грн

Foam Fire – 130 грн

Red & Rich – 130 грн

Trick or Treat – 160 грн

Sweet Wettle –130 грн

Choco Coco– (130 грн

Також пропонують страви від бренд-шефа Андрія Чманова. Наприклад, готують основні страви на зразок філе окуня з соусом блючиз і кольрабі (170 грн), курки в арахісовій пасті з брюссельською капустою (120 грн) і шаурми-боулу з куркою чи фалафелем (140/120 грн).

Каву готують на зерні від українських обсмажувальників: Champs Roastery та Specialty Coffee Roasted by Ivan Penyora. За каву відповідає шеф-бариста Нікіта Алікін, який пройшов курс навчання у Вадима Грановського (Coffee in Action). Окрім класичних кавових напоїв, пропонують колд-брю, еспресо-тонік, какао й чай.

Меню та кава:

Вівсянка з пармезаном – 60 грн

Цвітна капуста з вершковим соусом і пармезаном – 110 грн

Мак-енд-чиз із фрикадельками – 115 грн

Бургер зі стейком тунця – 160 грн

Еспресо – 40 грн

Флет-вайт – 45 грн

Фільтр – 35 грн

V60 – 50 грн

«Смена» працює в колишньому індустріальному приміщенні, раніше тут був цех з обробки трубної продукції. «Ми urban bar. Під час розробки концепції намагалися зберегти виробниче минуле приміщення, надавши йому новий сенс. Адже Дніпро є промисловим містом, і в центрі міста досить багато колишніх промислових будівель, які або закинуті, або оновлюються», – кажуть у «Смена».

За проєкт відповідав архітектор Еміль Дервіш (The Naked Room). Стиль інтер’єру в закладі називають поєднанням лофту та mid-century modern. Також підібрали вінтажні меблі та посуд, келихи й тарілки привезли з Амстердама, Стамбула, Варшави та зі всієї України.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.


Коли

10:00–01:00 (з неділі по четвер), 10:00–03:00 (п’ятниця та субота)

Де

м. Дніпро, вулиця Грушевського, 4-А

телефон

066 130 37 00


Фото: «Смена»